Mark- och exploateringschef med utvecklingsfokus till Gislaveds kommun

Gislaved

Välkommen till oss i Gislaveds Kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Uppdraget handlar om att utveckla vår kommun och vi välkomnar dig att göra det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare – goda utvecklingsmöjligheter – förutsättningar för att du ska må bra.

Vi söker en strategisk och affärsmässig chef som arbetar med ett helhetsperspektiv och har ett starkt intresse för samhällsutveckling. Du trivs med att ha ett stort mandat och ansvar – och att utveckla kommunen i samarbete med andra. Du är drivande och tar egna initiativ och trivs i en roll med många kontaktytor där nätverkande inom ansvarsområdet ses som en självklar del av arbetet. Du har lika mycket kontakt med kommunens förvaltningar, bolag och politiker som med externa företag, och entreprenörer.

Som MEX-chef ansvarar du för att leda, planera och utveckla arbetet inom mark- och exploateringsenheten med stort kundfokus. Du har fullt ansvar för verksamhetens ekonomi, budget, personal samt uppföljning. Tjänsten innebär bland annat ansvar för upprättande av avtal, bevakning av kommunens intressen, genomförande av förhandlingar, medverkan i kommunens planarbete och kontakter med företag, föreningar och diverse myndigheter. Till din hjälp har du fyra kompetenta medarbetare som bland annat arbetar med företagslotsning, mark- och exploateringshandläggning, projektledning, kalkning och naturvård samt sanering av förorenad mark.

I rollen som MEX-chef ges möjlighet att utveckla verksamheten i en mer strategisk riktning. En stor del av arbetet handlar om att du driver det strategiska utvecklingsarbetet inom verksamheten samt aktivt initierar och utvecklar samverkan och synergieffekter. Du analyserar och följer utvecklingen i omvärlden med syfte att se möjligheter till förbättring av verksamheten.

Mark- och exploateringsenheten ingår i Tekniska förvaltningen. Inom förvaltningen finns fyra olika verksamheter; park, gata, VA och MEX. Förvaltningen arbetar mot allmänheten, hushåll samt företag. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp samt i kommunens strategiska markgrupp som leds av kommundirektören. Politiskt arbetar du mot två olika nämnder – den tekniska i operativa frågor samt emot kommunstyrelsens politiker avseende strategiska frågor.

Vi söker dig som har en för tjänsten relevant akademisk utbildning inom ekonomi, bygg, fastighet, lantmäteri, affärsjuridik eller har motsvarande kunskaper. Du har flera års erfarenhet av förhandling, avtalsjuridik och har kunskap om exploateringsprocessen. Har du erfarenhet av offentlig verksamhet är det en merit. Du är en van användare av olika affärssystem och Officepaketet samt är flytande i svenska vad gäller tal och skrift.

I denna rekrytering sätter vi stort värde på din affärsmässighet, förhandlingsvana och flexibilitet. Ditt ledarskap styrs av ett motiverande och inspirerande förhållningssätt där du leder genom att coacha och delegera ansvar. Du är beslutsmässig och har förmåga att se till helheten. Vidare har du integritet och kan stå upp för såväl dina egna som dina medarbetares idéer. Utifrån en helhetssyn skapar du samarbeten och synergier inom enheten och övriga delar inom förvaltningen. Du har också en stark kommunikativ förmåga och vana att kommunicera tydligt såväl inom den egna verksamheten som externt.

I denna roll leder du verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. De fyra viktigaste kommunikativa förmågorna för en chef i Gislaveds Kommun är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Tillsammans med dina medarbetare främjar du nya tankar och idéer som för Gislaveds Kommun framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår. Vill du vara en del av vår framgång?

Kontakt och Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Gislaveds Kommun med Påverka Nu, med erfarenhet av kompetensförsörjning och rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via www.paverka.nu. Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson, 010-33 19 062. Vi jobbar med löpande urval! Skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast 2019-03-05. Vi ser fram emot Din ansökan!