Key Account Manager – SVP Nordic

Kan du skapa verkligt affärsvärde genom kundnära relationer? Då är det här tjänsten för dig! SVP Nordic söker dig som genom ett utpräglat entreprenörsdriv kan leverera framgångsrika resultat i en omväxlande och självständig roll – med fokus på bearbetning av de stora kedjorna. SVP Nordic är ett välrenommerat företag i tillväxt som vill fortsätta stärka sin position på marknaden där VSM Sverige är det svenska bolagsnamnet. Tjänsten spänner över Sverige, Danmark och Norge.

Om tjänsten

Som Key Account Manager kommer du att ansvara för all bearbetning och utveckling av kedjekunderna i Sverige, Norge och Danmark – där Sverige utgör den största delen hittills. Till dessa kunder säljer SVP Nordic Singer symaskiner, strykjärn och dammsugare med gott resultat. Din roll innebär att driva affären framåt med hjälp av dina resultatorienterade kollegor i den nordiska säljorganisationen. Organisationen består av kunniga och starkt dedikerade utbildare och marknadskommunikatörer. Din uppgift blir att vidareutveckla relationerna för att ytterliga öka en redan stor andel av försäljningen. Tillsammans med dina kunder gör du årsplaner, utformar marknads- och kampanjplaner, lägger upp långsiktiga strategier och hjälper dem att identifiera sina flaskhalsar. Som KAM kommer du även att ha kontakt med andra internationella säljbolag samt övriga globala kontaktytor inom koncernen. Uppföljningar av ditt arbete ingår i tjänsten för att kunna analysera och bidra till marknadsplanen, som görs tillsammans med kollegorna och närmsta chef.

Att ta sig dit SVP Nordic är idag har krävt hårt arbete, passion och en stor portion samarbetsvilja. I denna roll kommer du till ett företag fyllt av engagerade medarbetare som brinner för att ta marknaden till nya dimensioner. Framåtanda och gemenskap är ett signum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet av att bearbeta både nya kunder och utveckla nyckelkunder. Vi tror att du har kunskaper inom prognosarbete, utformning av kampanjer samt vana av uppföljning. Du har minst fyra års erfarenhet av försäljning med goda resultat och är van vid att förhandla med professionella inköpare. Affärsmässighet gällande uppföljning av statistik samt beräkning av marginaler och kalkyler har ingått i dina tidigare tjänster. Du har goda kunskaper i Excel och Powerpoint samt övriga Office-paketet. Tjänsten kräver att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har språkkunskaper inom danska eller norska. Körkort B är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du lätt för att skapa och bibehålla goda och långsiktiga relationer med dina kunder. Du är driven, resultatinriktad och har ett starkt strategiskt tänk. Du har också ett intresse av att vidareutveckla både dig själv och dina kunder samt av att arbeta mot gemensamma försäljningsmål. Vidare arbetar du på ett strukturerat sätt med god insikt kring de kulturella skillnaderna mellan länderna. Dessa insikter har du förvärvat genom tidigare yrkesroller.

SVP Nordic

SVP Nordic är det nordiska samlingsnamnet på de SVP säljbolag som marknadsför och säljer hemsymaskiner och tillbehör i Norden. VSM Sverige är namnet på det svenska bolaget. Produkterna som säljs är under de globalt ledande varumärkena SINGER®, HUSQVARNA VIKING® och PFAFF®. Läs mer på: husqvarnaviking.com/sv-SE/pfaff.com/sv-SE/ eller singer.se/

Ansökan

Välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är 3 december, urval sker dock löpande. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson, 010-33 19 062 eller Jennie Meier, 010-33 19 068. Datum för tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Placering för tjänsten är vid säljkontoret i Jönköping. Resor ingår i tjänsten med ca två övernattningar per vecka. Heltidstjänst där anställning sker av SVP Nordic.