Head of Accounting – Påverka Nu

Är du en redovisningsekonom med höga ambitioner? Uppskattar du en platt organisation med korta beslutsvägar? För kunds räkning söker vi en lösningsorienterad Head of Accounting som vill vara med på deras framtidsresa och anta en spännande roll med stora påverkansmöjligheter.

Om tjänsten

Vi söker dig som är en operativ och självgående redovisningsansvarig med några års erfarenhet av yrket. Hos vår kund kommer du att vara högra handen till CFO, som också är den du rapporterar till. Ni har en tät daglig dialog och du kommer därigenom få möjligheten att kontinuerligt vidareutvecklas kunskapsmässigt. Din förmåga att strukturera kommer väl till pass i denna roll. Hos vår kund är du ansvarig för hela koncernens rapportering avseende månads-, kvartals-, och årsbokslut. Du arbetar med interna transaktioner, resultaträkning och balansräkning samt rapportering. Vidare koordinerar du rapporteringsprocessen för samtliga internationella dotterbolag.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat samarbete med bokföringsbyrå och ekonomipersonal på respektive dotterbolag, årsredovisningar för de svenska bolagen, koordination med extern revisor samt eget revisionsarbete. Du är van vid arbete som innebär att hålla deadlines. Vidare har du ett granskande öga och kan dels upptäcka detaljer i ditt arbete samt lyfta blicken för att se till helheten för organisationen och för hur processer, strukturer och rutiner kan förbättras. Det är en självständig roll gällande devisen frihet under ansvar. Dina kollegor är prestigelösa och har en stor kompetens som du har utbyte av i din tjänst. Vår kund värdesätter en trivsam arbetsplats med stor gemenskap och en prestationskultur där engagerat beteende och driv premieras. Varumärket har ett gott renommé, är väl inarbetat på marknaden och har en kapitalstark ägare vilket borgar för en optimistisk framtid.

Kvalifikationer

För rollen krävs högskoleutbildning med fokus på redovisning samt några års praktisk erfarenhet. Det är önskvärt med vana av arbete i en internationell koncern. Du har god datakunskap och är en van användare av Office-paketet. Tidigare erfarenhet av arbete i rapporteringssystemet Ocra är meriterande. Eftersom du ska kommunicera med samtliga kontaktytor på ett förtroendeingivande sätt krävs för rollen en god språklig förmåga i tal och skrift vad gäller svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är av intresse, men inget krav.

Som person är du ödmjuk, proaktiv, strukturerad, ärlig, driven, engagerad och kommunikativ. Bolaget värnar om ett jämställt och öppet arbetsklimat med högt i tak. Du är självgående och ansvarstagande och tycker om att planera din egen arbetsdag. Din personlighet präglas av detaljfokus samtidigt som du har en god struktur och inställningen att vilja fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Som Head of Accounting har du många kontaktytor både med dotterbolagen och i den interna organisationen. Du delar därför gärna med dig av dina kunskaper och ser samarbete som nyckeln till framgång. Stor vikt läggs vid tidigare erfarenhet och personlig lämplighet.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid eller heltid med placering i Jönköpingsområdet. I rollen ingår 10 resdagar per år.

Varmt välkommen med din ansökan via www.paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 27 november, vi tillämpar dock löpande urval. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Jennie Meier på jennie.meier@paverka.nu alternativt 010 – 33 19 068.