Dynamisk Produktchef till HABO

Habo

HABO startade sin verksamhet 1921 och är idag marknadsledande i Norden inom beslag. Företaget ägs av börsnoterade Volati och har tillväxtambitioner både organiskt och med förvärv. Bolaget är väl representerat i de nordiska länderna genom egna dotterbolag. HABO är lönsamma och erbjuder en intressant ägarstruktur, påverkansmöjligheter, utvecklingsmöjligheter, kunskapsplattformar och samarbete inom Volatikoncernen.

Då en av de nuvarande Produktcheferna går vidare till ett annat bolag inom Volati söker vi nu en dynamisk och driven efterträdare.

Som Produktchef har du en central roll i organisationen. Du ansvarar för och driver dina kategorier gentemot samtliga marknader. Utöver det hanterar du produktprocessen från ax till limpa och utvecklar kontinuerligt ett attraktivt och lönsamt sortiment för att bemöta marknadens nuvarande och kommande behov. I din roll ansvarar du för ett flertal kategorier inom bygg, möbel och ventilationsbeslag.

Rollen förutsätter att du har ett genuint tekniskt intresse och stor kommersiell förståelse samt kompetens. Kategorierna kräver tät dialog och samarbete med leverantörerna för att lyckas vidareutveckla ett marknadsanpassat erbjudande. Du ansvarar för och genomför leverantörsförhandlingar med stöd av Inköpschefen under utvecklingsprocessen.

Vidare kommer du att ha nära dialog med produkt- och supplyorganisationen. Utöver det kräver tjänsten också ett brett samarbete med såväl sälj- som marknadsavdelningen där du är produktexpert och bidrar med tekniska fakta samt kommersiell vägledning.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Habo och innebär 30–40 resdagar per år inom Norden och Asien. Du rapporterar till Head of Supply Chain

Tjänsten förutsätter eftergymnasial utbildning samt ett par års erfarenhet av en liknande roll. Vidare har du en god språklig förmåga vad gäller svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har tidigare vana av att arbeta i affärssystem samt har generellt goda datorkunskaper, speciellt i Office-paketet. Det är meriterande med goda kunskaper i Excel. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Vi söker dig som är prestigelös, lyhörd och uppskattar att arbeta i ett motiverat team. Du behöver vara både kommunikativ lagd samt målinriktad utan att göra avkall på kundvårdande faktorer. För att lyckas med det krävs affärsmässighet, förmåga att tänka strategiskt och analytisk samt ett stort inre driv. Du är också en person som uppskattar att arbeta tvärfunktionellt genom ett transparent samt inkluderande förhållningssätt.

Vi tillämpar löpande urval och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Intervjuer kommer att ske efter årsskiftet.