Central nyckelroll som Produktionschef till IKEA Industry

Hultsfred

IKEA Industry Hultsfred är en av de största arbetsgivarna i närområdet och har 300 stolta och kompetenta medarbetare som varje dag anstränger sig för att leverera det lilla extra för att stärka bilden av IKEA som varumärke. I den ena av två produktionsflöden tillverkas årligen miljontals garderobsstommar och hyllplan av IKEAs produktserie PAX och KOMPLEMENT. Fabriken är väl ansedd och fungerar som referensfabrik för andra företag både inom och utanför IKEA, därav söker vi dig som vill förädla och säkerställa produktionens fortsatta utveckling.

I din roll ingår ett coachande personalansvar för fem skiftgående produktionsledare och en produktionstekniker där ni tillsammans genom tydlig kommunikation samverkar för effektivisering och förbättring. Som produktionschef går du längst fram i ledet och arbetar tillsammans med produktionsledare och produktionstekniker i alla produktionsrelaterade frågor. Ditt fokus i den dagliga styrningen ligger i att hitta balansen i arbetet mellan människa och maskin och utifrån det utveckla ekonomiska och strategiska flöden som gynnar fabriken på lång sikt. I detta ligger att tillgodose en god utveckling avseende arbetsmiljö, kvalité, kostnadseffektivitet, kapacitet, råvarukonsumtion och ledtid. Det inkluderar ansvar för att förvalta, utveckla, effektivisera och följa upp samtliga processer.
I rollen ingår även att följa upp huruvida arbetet bedrivs i enlighet med IKEAs produktionskoncept IPS, baserat på LEAN-filosofin. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD på IKEA Industry Hultsfred AB och ansvarar för budget- och månadsprognoser.

Tidigare erfarenhet av produktionsansvar är en förutsättning för att lyckas i denna roll. Vi söker dig som har erfarenhet av att effektivisera produktionsprocesser genom LEAN. Vidare är du väl förtrogen med budget- och analysarbete. Du har sannolikt en relevant högskoleutbildning och några års ledarerfarenhet från en linjeorganisation i en tillverkningsindustri samt goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska.
Som person uppskattar du ett strukturerat arbetssätt och verkar analytiskt och resultatinriktat. Ditt angreppssätt gällande utmaningar är ”hands on” och direkt. Du är en bra kommunikatör, är duktig på att bygga relationer, är öppen för förändringar och uppskattar ett nära samarbete med övriga avdelningar. Genom att vara ett gott föredöme skapar du trivsel, god stämning och en välmående arbetsmiljö. Du tar naturligt ägarskapet över processer och lever dina värderingar i praktiken. Du föredrar att arbeta verksamhetsnära och ditt engagerade ledarskap ute i produktion uppskattas av dina medarbetare. Välkommen att utveckla verksamheten tillsammans med IKEA Industry Hultsfred!

Varmt välkommen med din ansökan via www.paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 17/6, vi tillämpar dock löpande urval. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Jennie Meier på 010 – 33 19 068 eller på jennie.meier@paverka.nu