Värmenätschef – Lidköping Energi

Vill du bli en del av ett modernt energibolag med ett stort engagemang för klimat och hållbarhet? Vi söker en kundorienterad Värmenätschef till Lidköping Energi som ska vara med och driva utvecklingen av framtidens hållbara energiförsörjning.

I rollen som Värmenätschef kommer du bland annat att ansvara för planering, projektering och genomförande av utbyggnad av fjärrvärmesystem. I ditt team har du 6 självgående medarbetare som du bedriver arbetet tillsammans med. Du stöttar och utvecklar medarbetarna så att ni tillsammans kan uppnå de mål som är uppsatta. Du ansvarar också för den fortlöpande tillsynen och underhållet av fjärrvärmenätet. Vidare ingår ett ansvar för värmedebiteringssystemet där du bevakar kundunderlaget och skapar fakturaunderlag för fjärrvärmefakturering. Du fungerar som en rådgivare gentemot våra kunder och utför bland annat analyser kring deras energiförbrukning, fastställer prisnivåer och vidareutvecklar och kommunicerar vår prismodell. Som Värmenätschef är du en del av ledningsgruppen där du utifrån ett helhetsperspektiv förenar ditt ansvarsområde med företagets övergripande mål. Som medarbetare hos oss delar du vår värdegrund – Ansvar, Respekt, Professionalitet och Engagemang. Du rapporterar till VD.

Vi söker dig som är Civil- eller högskoleingenjör med erfarenhet av en ledande roll sen tidigare. Det är meriterande om du har erfarenhet från branschen men inget krav. Det är viktigt att du har kompetens inom kalkylering och beräkning samt har en allmänt god teknisk förståelse så att du lätt kan sätta dig in i olika projekt.

Som person och ledare är du ödmjuk och prestigelös. Du arbetar tillsammans med dina medarbetare och du vågar ta beslut och driva igenom förändringar. Du är driven och har en stark initiativförmåga där du driver arbetet framåt med fokus på effektivisering och struktur. Vidare är du en empatisk ledare som engagerar dina medarbetare genom tillit och förtroende för deras utförande. Rollen innebär många kontaktytor med såväl kunder som kollegor, så du bör trivas i en utåtriktad roll. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som t.ex. en jämn könsfördelning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför vår arbetsplats. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Varmt välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 1 januari, vi tillämpar dock löpande urval. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Matilda Lööw 010-3319064 eller Christine Mannerstråle 010-3319063.