Utvecklingsfokuserad Ekonomichef till Gnosjö Kommun

Brinner du för att utveckla både människor och verksamheter? Gnosjö kommun söker en Ekonomichef som vill vidareutveckla enheten och sträva mot inspirerande mål inom både digitalisering, system och kvalitetsarbete – tillsammans med ett kompetent team.

I rollen som Ekonomichef har du det operativa och strategiska ansvaret för ekonomienhetens verksamhet samt personal och budget. Med hjälp av din analytiska förmåga granskar du siffror och bidrar med förslag på kort- och långsiktiga utvecklingspunkter. Rollen kräver goda redovisningskunskaper och erfarenhet av koncernredovisning, bokslut och analyser. Du inser vikten av att röra dig ute i verksamheten och trivs i en roll med många kontaktytor där du bland annat stöttar förvaltningscheferna. Det här är en tjänst för dig med trygg framtoning som vill gå in med kraft och energi för att utvecklas tillsammans med människor som brinner för det de gör. Du bistår kommunchefen i rapportering, ansvarar för den årliga strategi- och budgetdagen och vidareutvecklar ekonomiska planer och mallar. 

Som Ekonomichef rapporterar du till kommunchefen och ingår i både kommunchefens och kommunledningsförvaltningens ledningsgrupper där du bidrar till Gnosjö kommuns övergripande verksamhetsutveckling. I din grupp finns åtta engagerade medarbetare som arbetar med budget, controlling, ansvarar för avtalsdatabas, redovisning, fakturering, kontoavstämning och stöttning till förvaltningarna. Du medverkar även i några av kommunstyrelsens och fullmäktiges möten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av rollen som Ekonomichef. Du är högskoleutbildad inom ekonomi och har arbetat i en politik- eller intresseorganisation. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Vidare har du mycket goda redovisningskunskaper och erfarenhet av koncernredovisning, budgetarbete och rapportering. Du är en van användare av affärssystem och inspireras av möjligheterna med ny teknik. Körkort B samt flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du en analytisk ådra och är intresserad av att gå på djupet samtidigt som du är aktiv ute i organisationen för att tillsammans med andra bidra till utvecklingen av verksamheterna.


För att trivas och lyckas i rollen är du resultatorienterad samt trivs i en omväxlande miljö med flertalet kontaktytor. Vidare ser vi gärna att du är prestigelös, flexibel och har en stark kommunikativ förmåga. Du tar initiativ där utveckling och förbättring är en stor motivationskraft. Att arbeta strukturerat med kvalitet och noggrannhet ser du som en självklarhet och du trivs bra med såväl självständigt arbete som att verka i team.

Gnosjö Kommun

”Gnosjö – möjligheternas anda” 

Inriktningsmål:

Inriktningsmålen delas in under fyra perspektiv: ekonomi, personal, invånare och verksamhet.

Ekonomi
Våra gemensamma resurser ska hanteras på ett ansvarsfullt sätt. 

Personal
Kommunens organisation ska ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Invånare
Gnosjö kommun ska vara en attraktiv kommun att bo, verka och vistas i.

Verksamhet
Kommunens verksamheter ska vara effektiva, serviceinriktade och hålla en hög kvalitet.

Gnosjö kommun är 452 kvadratkilometer stor och belägen i västra delen av Jönköpings län. Kommunen gränsar i väster och norr till Gislaveds kommun, i öster till Vaggeryds kommun och i söder till Värnamo kommun. Kommunen har totalt 9 733 invånare enligt statistik från 2017.

Ansökan

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson 010-33 19 062. Du ansöker via www.paverka.nu, sista ansökningsdag är 14 februari. Välkommen!