Tullchef – Logent

Logent Customs är inne i en förnyelseprocess och söker dig som vill utveckla kundrelation och personalgrupp för framtida utmaningar. Detta är rätt tjänst för dig som förstår komplexiteten i kunders logistikflöden och i synnerhet tullprocessen. Du är en engagerad ledare i det operativa arbetet och intresserad av att utveckla varje individ i personalgruppen. I rollen ingår att leda en grupp om 15 personer som är specialister inom tullprocessen. Till din hjälp har du två gruppledare. Du kommer att ha kontinuerlig kundkontakt för att tillgodose kundens behov av kvalitetssäkrad tulladministration kopplat till förändringar i kundens produktion. Utöver personalgruppen i Göteborg koordinerar du en grupp om 4 personer hos en underleverantör ett i annat europeiskt land som Logent Customs samarbetar med.

Som Tullchef Göteborg rapporterar du till General Manager Logent Customs och ingår i ledningsgruppen. En ny General Manager tillträdde i februari 2016 och du kommer att bli en viktig kugge i bolagets fortsatta utveckling. Tjänstens placeringsort är Göteborg med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsteresor ingår i rollen.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Supply Chain Management/logistik eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du är väl insatt i tullprocessen och har erfarenhet av att leda och kompetensutveckla personal. I tidigare tjänster har du arbetat med kvalitetssäkring av processer och är van vid ett nära samarbete med kunderna. Vi tror att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och är van vid att tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen utveckla företaget enligt fastställda mål och strategier. Det är meriterande om du är införstådd med AEO-certifiering och tidigare haft resultatansvar.

Vi förutsätter att du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt innehar B-körkort. Du har stor vana av Officepaketet och har arbetat i något tullsystem tidigare.

Du arbetar metodiskt, strukturerat och som person är du noggrann och analytisk. Du är tydlig i din kommunikation och är van vid att arbeta mot uppsatta mål. Vi tror att du trivs med att arbeta under mycket ansvar och drivs av att tillsammans med gruppen utveckla processerna.

Välkommen med din ansökan, urval sker löpande. Du söker tjänsten på www.paverka.nu. Sista ansökningsdag är 5 juni. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson, 010-3319062.