Teknisk chef till Fredriksons Verkstads AB

Vadstena

Vill du vara med och bygga framtidens mejeri? Är du innovativ och kompetent inom automationsteknik och vill arbeta som ledare i en modern tillverkningsindustri? Är du framåttänkande och tycker om att följa med i den senaste tekniken? Är du även en driven, utvecklingsinriktad och affärsmässig person som vill arbeta i en roll där ditt goda ledarskap och problemlösningsförmåga kommer väl till pass?

Då kan det här vara något för dig! Du kommer ha goda förutsättningar att påverka och komma med nya idéer, då du blir en viktig del av teamet framåt i ett företag med familjär stämning.

Ett viktigt fokus kommer att vara att bidra till nyutveckling. Din vardag kommer bland annat innebära mycket lagarbete med ”innovationsteamet” som främst består av delar av marknadsavdelningen i samarbete med kunden. I din roll som Teknisk chef kommer du ha personalansvar för ca 6 medarbetare. De arbetar främst med mekanikkonstruktion, automation och dokumentation. Självklart kommer även dina medarbetare och andra delar av verksamheten så som produktion, inköp och logistik också att vara involverade i innovationsarbetet. Vidare kommer ditt uppdrag innebära at du har ansvar för att driva, utveckla, effektivisera och modernisera och följa upp befintliga produkter inom utvecklingsavdelningen i enlighet med nedbrutna övergripande mål. Bland annat kommer det handla om att upprätthålla och utveckla arbetssätt och att i övrigt skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att lyckas med sina uppdrag.

Du kommer att rapportera till VD och vid behov även samarbeta med andra bolag inom XANO-koncernen.

För att lyckas i rollen behöver du vara bra på att se helheten och att se nya tekniska möjligheter. Du behöver också vara en trygg och erfaren ledare och ha tidigare erfarenhet från producerande verksamhet. Du har minst en gymnasieutbildning med teknisk inriktning och en god kompetens inom automationsteknik som du fått både genom arbetslivserfarenhet och troligen från någon form av påbyggnadsutbildning. Du kan tex tidigare ha arbetat i en bred roll inom verkstadsindustrin eller liknande i ett mindre bolag där du vidareutvecklat din teoretiska kompetens. Har du teknisk högskolekompetens inom automation alt. mekanik är det meriterande. Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner dig trygg i att arbeta på engelska samt har körkort B.

Som person är du nyfiken, engagerad och har lätt för att se nya möjligheter. Du är en teamspelare men även en trygg, självständig och erfaren ledare som är bra på att bygga goda relationer eftersom du kommer att arbeta med kollegor i olika delar av organisationen samt med externa kontakter. Vidare har du en förmåga att gasa och bromsa samtidigt och kan vara flexibel i en föränderlig verksamhet.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort Vadstena.

Sista ansökningsdag är den 13 januari 2021.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen?

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maja Fundberg på Påverka Nu tel. 010-3319073 som hjälper Frediksons med denna rekrytering.