Slutprojektörer till OBOS Projektering

Är du en engagerad, prestigelös och kommunikativ person som vill arbeta i en roll där din analytiska förmåga kommer väl till pass? Trivs du i en inkluderande och transparant organisation som samtidigt är utvecklingsorienterad? Då har du en spännande utmaning att axla inom trähusbranschen – i rollen som Slutprojektör på OBOS Sverige!

Just nu söker OBOS slutprojektörer till samtliga projekteringsavdelningar. Det betyder att du kan få en placering inom de tre följande avdelningar beroende din profil: Myresjöhus planelement, OBOS PU planelement samt OBOS Volymkonstruktion (modulbyggande).

Om tjänsten Slutprojektör – Volymkonstruktion

Som Slutprojektör arbetar du med underhåll och korrigeringar av underlag samt ritningar – samtidigt som du aktivt deltar i utveckling och framtagning av nya lägenhetsmodeller i modulbyggnation. Genom god förmåga att kommunicera och prioritera försörjer du produktionen med korrekta tillverkningsunderlag och monteringsritningar – en god grund för lyckosamma projekt.

Det ligger även i ditt ansvar att arbeta med tilläggsjusteringar, se över nya lösningar på befintliga koncept, ändra konstruktionsdelar och anpassa produkter. Du kommer att vara en supportfunktion för såväl standardprojekt med en projekteringstid på 18 veckor – samt mer komplicerade projekt som tar 20–22 veckor att bygga. Det är en självständig roll med flertalet kontaktytor såväl internt i produktionen som externt med konsultfirmor och byggplatser. Du kommer att ha eget ansvar för att planera projekteringsarbetet i ditt projekt.

Om tjänsten Slutprojektör – OBOS PU Planelement

Som Slutprojektör arbetar du med framtagning av tillverknings- och monteringsunderlag samt BOM till våra fabriker och byggplatser – samtidigt som du aktivt deltar i utveckling och framtagning av nya småhus och lägenheter inom planelement teknik.

Du kommer att vara en supportfunktion för såväl standardprojekt med en projekteringstid på 18 veckor – samt mer komplicerade projekt som tar 20–22 veckor att bygga. Det är en självständig roll med flertalet kontaktytor såväl internt i produktionen som externt med konsultfirmor och byggplatser. Du kommer att ha eget ansvar för att planera projekteringsarbetet i ditt projekt.


Vi söker dig som har en eftergymnasialutbildning inom byggnation. Högskoleingenjörsexamen är meriterande. Du har även praktisk arbetslivserfarenhet inom industriell trähustillverkning (kunskap inom el, VVS eller ventilation meriterande) och är van vid att arbeta med eget ansvar för att nå uppsatta mål. Har du tidigare arbetat inom trähusbranschen är det starkt meriterande. I ditt dagliga arbete navigerar du mellan Microsoft Teams och Microsoft Projekt (internutbildning erbjuds), CAD och Office-paketet. Vidare är du en van administratör med ett digitalt arbetssätt och en person som månar om utförlig och effektiv dokumentation. Rollen förutsätter att du har tidigare erfarenhet av- eller utbildning inom projektering i (AutoCAD / Revit) samt att du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem. God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, kunskaper i norska är meriterande. Du har körkort B samt tillgång till egen bil. Poolbil finns i mån av tillgänglighet.

Som person är du ansvarstagande, proaktiv och har en flexibilitet i din sociala framtoning eftersom du arbetar mot både produktionen och slutbeställande kunder. Du månar om samarbete och har en positiv inställning till problemlösning. Vidare är du trygg i dig själv och kan ta självständiga beslut, samtidigt som du är inkännande och lyhörd gentemot din omgivning.

Tjänsten är på heltid. Placeringsort Myresjö med möjlighet att jobba från våra kontor i Växjö/Jönköping några dagar i veckan.