Redovisningscontroller

Myresjö

Vill du arbeta med redovisning och trivs i en varierande roll med många kontaktytor? Brinner du för att utveckla bolag med både den stora koncernens perspektiv i kombination med arbete i en mindre sammansvetsad grupp? Då kan detta vara din nästa utmaning! OBOS söker nu en redovisningscontroller till sitt ekonomiteam.

Med din pålitlighet, ditt driv och din energi kommer du att bidra till utvecklingen av ekonomifunktionen. Som redovisningscontroller verkar du i en bred roll där merparten av arbetet består av uppföljning av bolagens rapportering. En stor del av arbetstiden innehåller månadsvis uppföljning av redovisningen och boksluten, där du ansvarar för analys och korrekt extern rapportering. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram årsredovisningar, göra inkomstdeklarationer samt ansvara för moms och skattefrågor.

Du kommer stötta dotterbolagen som är belägna i Sverige i redovisningsfrågor, budgetarbete och analyser samtidigt som du är kravställande från koncernens sida genom internkontroll med fokus på att rätt siffror rapporteras ut i rätt tid. Du kommer också arbeta i olika projekt initierade av koncernledningen eller dotterbolagen och genomför operativ konsolidering för underkoncerner. Du kommer ha regelbunden kontakt med respektive bolag via digitala möten alternativt via personliga besök för att stötta dem i deras förbättringsarbete kring lönsamhetsuppföljningar, kalkyler och internprissättning etc. Antal resdagar i tjänsten per år ligger på ca 15 dagar.

Vid företagsförvärv arbetar ni teambaserat där du medverkar i analyser av potentiella nyförvärv och sedan följer samt stöttar dem i utvecklingen och implementeringen av nya rutiner och processer för rapportering, budget- samt prognosarbete.

Du kommer att ingå i ett ekonomiteam där ni tillsammans kommer sträva efter att affärsmässigt utveckla bolagen inom redovisning, analyser och rutiner. Du kommer rapportera till Ekonomichefen.

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi samt ca fem års arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Kunskaper inom redovisning är ett krav, där det är meriterande om du arbetat på en revisionsbyrå tidigare. Har du dessutom vana av koncernredovisning så är det ett plus. Vi ser också att du har tidigare erfarenhet från tillverkande industri och att du har arbetat självständigt med bokföring och bokslut. Även skatt och moms är du familjär med sedan innan.

Att du är flytande i tal och skrift vad gäller svenska är en förutsättning för tjänsten samt att du har goda kunskaper i engelska. Du har tidigare vana av olika affärssystem och har goda kunskaper i Excel. Körkort B krävs för tjänsten.

Som person är du analytisk, nyfiken, noggrann, pedagogisk och vågar vara kravställande vid behov. Du trivs i en roll som periodvis innehåller rutinarbete i kombination med flertalet externa samt interna kontaktytor. Prestigelöshet är en självklarhet för dig och du tycker det är stimulerande att verka hands-on. Vi tror att du som söker även har en fallenhet att kunna skifta mellan helhetsperspektiv och detaljnivå och därigenom har utvecklat en god planerings- och prioriteringsförmåga. Välkommen att göra skillnad!

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 21 februari 2021.

Vid frågor om tjänsten går det bra att vända sig till Karin Danvall, karin.danvall@paverka.nu alternativt Maja Fundberg, maja.fundberg@paverka.nu.