Miljösamordnare – Lidköping Energi

Vill du bli en del av ett modernt energibolag med ett stort engagemang för klimat och hållbarhet? Vi söker en miljösamordnare till Lidköping Energi som ska vara med och driva utvecklingen av framtidens hållbara energiförsörjning med fokus på miljö och kvalité!

Som miljösamordnare hos oss är du ansvarig för administration och utveckling av företagets kvalitets- och miljöledningssystem (ISO 9001/14001) samt den systematiska arbetsmiljön. I rollen genomför du internrevisioner samt representerar företaget i kvalitets- och miljöfrågor vid exempelvis tredjepartsrevisioner och myndighetskontakter. Vidare ansvarar du för miljörapportering till myndigheter och andra intressenter. Du verifierar att lagar, föreskrifter och förordningar som är relevanta för verksamhetsområdet efterföljs. Du kommer också att anordna relevanta och nödvändiga utbildningar och driva kompetensutvecklingen för företagets personal så att vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet med hög kvalité och säkerhet. Som miljösamordnare ingår du i kommunens grupp för miljösamordnare. Du rapporterar till Ekonomichef.

Vi söker dig som har högskoleutbildning och/eller flera års kvalificerad erfarenhet av arbete med miljö – eller kvalitetsledningssystem. Eftersom rollen innebär mycket lagtolkning och förordningar till vilka man ska förhålla sig så är det viktigt att du har erfarenhet av detta sen tidigare. Vi ser det också som positivt om du varit delaktig i en tillståndsprocess i tidigare arbeten. Tjänsten innebär mycket praktiskt arbete där du behöver kunna omsätta teorin i praktiken och sätta dig in i olika processer.

Som person är du metodisk och analyserande i ditt arbete. Du är lugn och trygg i situationer som kan upplevas som stressande och arbetar på ett systematiskt sätt för att lösa olika problem som kan uppstå. Vidare är du nyfiken och väl påläst inom dina områden där du verkar med din expertkunskap. Du är orädd och driver dina processer på ett säkert och noggrant sätt och arbetar hela tiden förebyggande internt för att hålla en hög nivå på miljö- och kvalitetsarbetet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som t.ex. en jämn könsfördelning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför vår arbetsplats. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Varmt välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 9 april, vi tillämpar dock löpande urval. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Matilda Lööw 010-3319064 eller Christine Mannerstråle 010-3319063.