Marknadsinriktad VD – Tenhults pressgjuteri AB

Vill du bidra till nästa steg i utvecklingen hos ett expanderande bolag inom fordonsindustrin? Tenhults pressgjuteri AB (Tepa) söker en marknadsinriktad VD som är en bra lagbyggare, brinner för kontakten med kunderna och vill utveckla och effektivisera verksamheten under tillväxtresan.

I rollen som VD för Tepa ansvarar du för att bolagets fortsatta tillväxtresa sker på ett kostnadseffektivt sätt med nöjda kunder, god leveransprecision och en effektiv organisation. Du arbetar såväl strategiskt som operativt med att driva verksamheten mot tydligt uppsatt mål inom både produkt- och marknadsområdet. Som VD för Tepa har du det formella juridiska ansvaret gällande bolagets löpande förvaltning, innefattande ekonomi, kvalitet, arbetsmiljö personal samt produktion. I din roll som VD ansvarar du för att företagets ledningsgrupp arbetar effektivt och utvecklingsorienterat med tydliga handlingsplaner och uppföljningar. Du kommer att ha en viktig roll i kundvård, nykundsbearbetning och kontakt med leverantörer samt driva försäljnings- och marknadsarbetet på ett strategiskt och affärsmässigt sätt. Du driver förbättringsarbete tillsammans med dina kollegor där fokus ligger på kvalitet och leveranssäkerhet. Du rapporterar till bolagets styrelse, där ordförande är tillika ägare.

Vi söker dig som har en gedigen ledarerfarenhet i kombination med eftergymnasial utbildning inom teknik eller ekonomi där marknadsföring ingår eller har motsvarade kunskaper. Du har tidigare erfarenheter från en liknande tjänst där du utvecklat kundrelationer i kombination med budget – och resultatansvar. Vi tror att du som söker har en bakgrund inom fordonsindustrin eller från metallbearbetning. Du kan visa resultat från tidigare förbättrings- och effektiviseringsarbeten samt har stor erfarenhet av kvalitets- och miljöledningssystem. Körkort är ett krav för tjänsten samt att du är flytande i tal och skrift i svenska och engelska.

Affärsmässighet och lösningsfokusering tror vi präglar din personlighet. Du som söker brinner för ständig utveckling av verksamheten och personalen. Du har förmågan att utöva ett tydligt ledarskap med kontinuerlig uppföljning av fattade beslut. Du har framgångsrikt drivit effektivt ledningsgruppsarbete med resultatfokus och skapar delaktighet kring tydliga mål och visioner tillsammans med organisationen. Du som söker har en stark kommunikativ förmåga, analytisk och en van förhandlare. Som person är du ihärdig, strukturerad, driven och samtidigt en lyhörd för att ta vara på organisationens styrkor.

Välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är 12 november. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson, 010-33 19 062 eller Bernt Legersjö, 01033 19 061. Datum för tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Placering för tjänsten är på företagets anläggning i Tenhult.