Marketing- and social media coordinator

Är du passionerat intresserad av digital marknadsföring, grym på grafisk design och har erfarenhet av att skapa innehåll för sociala kanaler? Habo Gruppen är ett framåtlutat företag som befinner sig i ett spännande och expansivt skede. Är du den vi söker till rollen som Marketing- and social media coordinator?

Som en del av marknadsteamet på Habo Gruppen arbetar du i en bred, kreativ och omväxlande roll där du skapar kommunikation och innehåll till flera kanaler och för flera marknader. Bland annat så kommer du att ansvara för Habo Gruppens närvaro i sociala kanaler för varumärkena Habo, Habo selection och Muurikka, där du är med hela vägen – från planering till research, innehållsproduktion, publicering och utvärdering. Du säkerställer att innehållet går i linje med kommersiella prioriteringar, andra mediala aktiviteter och enligt grafiskt manér och tonalitet.

Några av dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:

– Planera, skapa och publicera innehåll i våra sociala kanaler
– Textproduktion i form av captions till inlägg för sociala kanaler
– Bildhantering och bildredigering för användning av bilder i flera kanaler
– Innehåll och underhåll i bildbank
– Kontakten mot externa samarbetspartners såsom reklam-, PR- och bildbyråer.
– Influencer marketing i sociala kanaler tillsammans med PR-ansvarig
– Skapa och publicera innehåll på Intranät
– Vara med och utveckla vår digitala närvaro

Du rapporterar till Kommunikationschefen och placering är på huvudkontoret i Habo.

Tjänsten är ett vikariat från juni till och med mars 2023.

Vi söker dig som har en strategisk och operativ kunskap inom sociala medier. Du har känsla och kunskap att skapa innehåll i text och bild, vilket du har med dig från liknande roll och / eller relevant utbildning inom digital kommunikation. Då mycket av det vi producerar innefattar layout, så ser vi att du har en god känsla för färg och form och är van att arbeta med bilder och i olika verktyg inom bildredigering. Du har koll på den digitala utvecklingen och är van att skriva innehåll främst för digitala kanaler. Vi ser också att du har:

– Mycket goda kunskaper i bild- och textproduktion primärt för sociala kanaler
– Mycket goda kunskaper i Photoshop, Indesign och Illustrator. Meriterande är erfarenhet av att jobba i Premiere Pro och After Effects
– Kunskap och erfarenhet av digital annonsering i sociala kanaler
– Kunskap och erfarenhet i MS Office
– Svenska och engelska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att lyckas i rollen ser vi gärna att du som person är initiativtagande, ansvarsfull och kan arbeta självständigt. Du är prestigelös i din framtoning och har ett flexibelt förhållningssätt i ditt arbete. Vi förutsätter att du har goda språkkunskaper och förmåga att uttrycka dig såväl på svenska som engelska. Du trivs med att ha egna ansvarsområden, arbeta i ett högt tempo och mot deadlines. Du ser dig själv som en teamspelare och som värderar samarbete och att ha roligt på jobbet, vilket vi ser som en drivkraft och framgångsfaktor.

Vi ser fram emot Din ansökan!