Webb- and Marketing coordinator

Jönköping

Är du en kreativ och engagerad person som är duktig på att arbeta med grafisk design och digital marknadsföring med fokus webb? Då kan det vara dig vi söker till rollen som Webb- and Marketing coordinator på Habo Gruppen.

Vad innebär rollen?
Som en del av marknadsteamet på Habo Gruppen, arbetar du i en bred, kreativ och omväxlande roll, där du ansvarar för design och innehåll på våra externa webbplatser. I detta ingår bland annat att skriva och utveckla SEO-vänligt innehåll, däribland beskrivande produkttexter och redaktionellt innehåll. Du säkerställer att innehållet går i linje med vårt grafiska manér, tonalitet, kommersiella prioriteringar och andra mediala aktiviteter. Du arbetar proaktivt, tar egna initiativ och trivs med att ha egna ansvarsområden likväl som du trivs med att arbeta tillsammans med andra i teamet och övriga avdelningar i bolaget.

Några av dina arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:

– Planera, skapa och publicera innehåll på våra webbplatser; Habo och Muurikka och dess landsunika siter
– Skriva texter med fokus på digitala kanaler / webb
– Bildhantering och bildredigering
– Arbeta i vårt Product Information Management system (PIM)
– Kontakt mot externa samarbetspartners och byråer
– Vara med och utveckla vår digitala närvaro

Anställningen är tidsbegränsad på heltid i minst 1 år.

Du rapporterar till Kommunikationschef.

Vi söker dig som gillar och är duktig på att arbeta med design/layout och innehåll på webbplatser.
Du skriver obehindrat för digitala kanaler och kan anpassa text till olika målgrupper. Du har också förståelse för SEO för att skapa värdefullt innehåll. Då mycket av det vi producerar innefattar layout, färg och form, så ser vi att du har en mycket god känsla för det och är van att arbeta med bilder och rörlig media. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i PIM system och har du arbetat i Litium/Litium PIM så är det meriterande.

Dina kunskaper har du från relevant utbildning inom kommunikation och media eller genom tidigare liknande arbete.

Vi ser också att du har:

– Mycket goda kunskaper i Adobe program såsom Indesign, Photoshop och Illustrator. Meriterande är erfarenhet av att jobba i After Effects och Premiere Pro
– Kunskap och erfarenhet av andra digitala kanaler och annonsering
– Svenska och engelska i tal och skrift
– Mycket goda kunskaper i MS Office

Vi söker dig som är initiativtagande, ansvarsfull och engagerad och som person är du också glad, positiv, flexibel och prestigelös. Du trivs med att ha egna ansvarsområden, att arbeta i ett högt tempo och mot deadlines. Vidare så är du en teamspelare som gillar att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14/1. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen att söka tjänsten!