Statiker till Obos

Växjö, Jönköping, Myresjö

Är du en målinriktad person med byggingenjörsutbildning? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta som statiker eller konstruktör? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som statiker på OBOS i Myresjö.

Som statiker ansvarar du för att utforma bärande konstruktioner enligt gällande bestämmelser. Du konstruerar både standardtakstolar och specialtakstolar och gör stabilitetsberäkningar. I rollen ingår även utvecklingsarbete gällande nya hustyper samt att du agerar support gentemot slutprojektörer, projektstödsavdelning och projektutvecklare. OBOS arbetar med taktat flöde och det är viktigt att förstå hela kedjan och hur olika delar påverkar varandra. Du behöver ha förmåga att se detaljerna som skapar helheten.

Att arbeta som statiker innebär ett mycket stort ansvar då du är helt ansvarig för att byggnaden uppnår tillräcklig hållfasthet. Du har befogenhet och skyldighet att stoppa vidare arbete om statiken är felaktigt projekterad eller felaktigt utförd.

I rollen har du många olika kontaktytor både internt och externt t ex projektledare, tekniker och olika myndigheter och det är av stor vikt att du kan kommunicera på ett tydligt sätt. Det är därför nödvändigt att du tycker om och är bra på service, bemötande och samarbete.

För att lyckas i rollen behöver du ha en byggnadsingenjörsexamen eller liknande och du måste ha stor kunskap om stabilitetsberäkningar och gärna tidigare erfarenhet som konstruktör eller statiker. Det är starkt meriterande om du har arbetat på ett företag som tillverkar takstolar. Som person är du driven, har hög ansvarskänsla och förmåga att arbeta mot högt uppsatta mål.

OBOS är ett företag i framkant och det finns mycket goda möjligheter att utvecklas inom organisationen. Företaget sätter ett stort värde i att lyssna på medarbetaren och jobba med ständiga förbättringar och personlig utveckling. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och placeringsort är Jönköping, Myresjö eller Växjö. Vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan.