Innovativ utvecklingsingenjör till Öhlins

Öhlins Racing söker nu en nyckelperson med stark analytisk förmåga till en organisation med engagerat kundfokus och goda framtidsutsikter! Söker du en utmanande roll med stora påverkansmöjligheter där du arbetar i ett team som präglas av engagemang och gemenskap? Läs vidare!

Affärsområdet CES har ett utvecklingskontor i Hovslätt utanför Jönköping. Deras produkter är i serieproduktion av bilar från exempelvis BMW, Mercedes, Volkswagen och Volvo. Det som vår kund utvecklar är elektrohydrauliska high end-ventiler för att kontrollera stötdämpare. En positiv trend är att marknadsandelarna har ökat drastiskt de senaste åren och de ser en fortsatt mycket god tillväxtpotential för deras typ av produkter. Av den anledningen behöver de utöka verksamheten med en duktig utvecklingsingenjör till deras kompetenstunga R&D-grupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Du ser fram emot att bli en del av ett motiverat team där du ansvarar för att arbeta med utvecklingsprojekt där du driver funktionstestning av ventilfunktioner samt verifiering av prestanda mot uppsatta produktkrav – med tillhörande dokumentation. Arbetet innebär även utveckling av verifieringsmetoder och kravställning på testutrustning. Utöver de dagliga uppgifterna förväntas du bidra med tekniskt kunnande vid kontakter med kravställande kunder såväl som med produktionspartners.

Tjänsten är placerad i Jönköping. Viss mån av resor kan förekomma.

Kvalifikationer och krav

Du är troligtvis högskoleingenjör eller har motsvarande kunskaper med flera års erfarenhet av praktisk provning av mekaniska produkter. Vidare har du lätt för att sätta dig in i tekniska kravdokument för att kunna verifiera att produkten uppfyller uppsatta kundkrav. Arbetsrollen förutsätter tidigare erfarenhet av 3D-modellering och beräkning samt vana att arbeta med finmekaniska komponenter där tillverkningsmetoderna är framtagna för massproduktion.

Du är en självständig och drivande person som värnar om att vara inkluderande och informativ genom ett prestigelöst förhållningssätt. Din flexibla och positiva inställning kommer att uppskattas av dina kollegor. Du har också en fallenhet för att kunna skifta mellan helhetsperspektiv och detaljnivå och har därigenom utövat en god planerings- och prioriteringsförmåga. Dina personliga färdigheter präglas av din analytiska förmåga och problemlösning. Din attityd är resultatorienterad och proaktiv med förmågan att ta ansvar för eget arbete och tillämpa initiativ för att hitta de bästa lösningarna. Det är viktigt att du kan se fördelarna med att arbeta i lag och skapa goda relationer både internt och externt samt uppskattar utbytet av att arbeta med personer från olika kulturer.

Kontakt

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV via paverka.nu. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, därmed välkomnar vi sökanden med varierade bakgrunder.

Vi ser fram emot din ansökan!