HR ansvarig – Ahlstrom Munksjö

Är du en person som brinner för hela spännvidden inom HR och trivs med både strategiska och operativa arbetsuppgifter? Ahlstrom-Munksjö söker dig som vill arbeta i en kombinerad och utmanande roll med strategiska HR-frågor på nationell nivå samt vara operativt HR-ansvarig för bruket i Jönköping.

Har du förmågan att anpassa ditt förhållningssätt efter situation och person? I rollen som HR-ansvarig på nationell nivå ansvarar du för samordning av HR frågor för de tre svenska enheterna, såsom lönekartläggningar och employer branding aktiviteter. Du har en utpräglad känsla för strategisk utveckling och är delaktig i förändringsprocesser och kulturbyggande.

I rollen som HR-ansvarig för bruket i Jönköping har du fullt ansvar för hela HR området. På bruket finns både tjänstemän och kollektivanställda som arbetar skift. Din förmåga att prioritera är väl utvecklad och du är en energisk ”doer” som trivs i en händelserik vardag där du arbetar med att stötta cheferna i deras dagliga arbete vad gäller rekrytering, utveckling av medarbetare, rehabiliteringsstöd och ledarskapsfrågor. Kompetensutveckling för alla medarbetare i Jönköping samt fackliga relationer ligger inom ditt ansvarsområde.

I HR-rollen nationellt ingår du i ledningsgruppen för Business Unit Insulation och som HR-ansvarig i Jönköping ingår du i den lokala ledningsgruppen. Placering för tjänsten är i Jönköping och innebär regelbundna resor inom Sverige. Du får förmånen att vidareutvecklas inom en global koncern som har ett starkt varumärke i ryggen och du ingår i koncernens globala HR-nätverk.

Du som söker har kandidat- eller magisterexamen inom personal- eller beteendevetenskapliga området eller motsvarande kvalifikationer. Några års erfarenhet av personalarbete inom process- eller tillverkande industri samt goda kunskaper inom arbetsrätt och förhandlingar är ett krav för tjänsten. Ahlstrom-Munksjö är en internationell koncern och tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har erfarenhet av något affärs- eller HR-system och är van vid att samarbeta med de fackliga parterna och arbetsgivarorganisationen.

Du är van vid att arbeta självständigt, tar egna initiativ samt har förmågan att driva många parallella projekt. Vidare är du kommunikativ, vågar ifrågasätta och du behåller ett lugn när du behöver prioritera vilka aktiviteter som är mest värdeskapande. Vi tror att du som söker trivs i en omväxlande roll och har lätt för att byta perspektiv från dagliga operativa frågor till långsiktiga strategier. Du brinner för utveckling av personal och chefer samt har förmågan att utöva en positiv påverkan med engagemang, tydlighet och delaktighet. Som person är du trygg och prestigelös. Proaktivt arbete, affärsmässighet, etiskt ansvar och ett gott samarbete känns självklart för dig i ditt dagliga arbete.

Välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är 8 oktober. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson, 010-33 19 062. Heltidstjänst med placering i Jönköping. Datum för tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse.