Automationstekniker – Munksjö Paper AB

Vill du arbeta som tekniker i en ny och omväxlande tjänst i en organisation som utvecklar och investerar i sin maskinpark? Rollen som automationstekniker inom maskinsäkerhet är en intressant kombination av arbete med maskin, människa och säkerhet. Munksjö Paper har stort fokus på säkerhet och du får medverka till att fabriken i Jönköping hamnar i framkant inom koncernen.

Automationstekniker inom maskinsäkerhet är en tjänst med stor frihet under ansvar där du får arbeta med drift, underhåll, optimering och medverka vid inköp av maskiner och tjänster. Du arbetar brett inom automation, el, styr- och reglerteknik och viss programmering inom hela fabriksområdet. Huvudfokus blir att arbeta med ständiga förbättringar för att säkerställa att människa och maskin samverkar säkert. Att utföra riskanalyser och intervjua operatörer är en betydelsefull del av ditt arbete. Löpande rapportering och dokumentation är en viktig del av tjänsten samt att förklara säkerhetsförbättringar för de kollegor som operativt ansvarar för maskinerna. I rollen ingår att hålla sig uppdaterad inom och förstå maskindirektivet. En mindre del av tjänsten handlar även om anläggningssäkerhet.

Pappersbruket mitt i Jönköping har ca 125 medarbetare och förser hela världens kraftöverföringsindustri med unika pappersprodukter. Du kommer till en trivsam arbetsplats med hög kompetens, ett starkt varumärke i ryggen och med utvecklingsmöjligheter inom koncernen. Du tillhör den tekniska avdelningen och arbetar nära två kollegor inom automation, projektledning, el-konstruktion och mekanik.

Vi söker dig med kunskaper inom maskinsäkerhet och användning utav arbetsutrustning samt erfarenhet av säkerhetsarbete inom tillverkande industri. Du har tidigare erfarenhet av automation samt kunskap inom programmering och/eller styr- och reglerteknik. Erfarenhet från processindustrin är meriterande. Du som söker har ett genuint intresse för system, teknik, automation och programmering. Munksjö Paper ingår i en internationell koncern och tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person har du en god samarbetsförmåga och är pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. För att trivas i rollen gillar du att driva ditt eget arbete framåt på ett självständigt sätt samt arbetar proaktivt och har lätt för att ta egna initiativ. Egenskaper som stämmer in på dig är analytisk, noggrann och fokus på detaljer.

Välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är 8 februari, urval sker dock löpande. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Jenifer Ekström 010-3319 065 eller Elin Ohlsson, 010-3319 062. Datum för tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Tjänsten är tillsvidare med placering i Jönköping.