Ekonomichef till kommun

Vi söker dig som vill jobba som ekonomichef i en kommun där du får möjlighet att vara med och leda och utveckla ekonomiarbetet tillsammans med ett tjugotal medarbetare som ingår i den centrala ekonomi- och upphandlingsavdelningen. En viktig del i din roll kommer att vara att utveckla medarbetarna och att i dialog med dem skapa en miljö som gynnar initiativtagande, mod och arbetsglädje.

Du ingår i kommunens och kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp. Du har också ett övergripande ansvar för de upphandlingar som görs.

Som ekonomichef har du en mycket viktig roll och du är en del i att skapa de bästa förutsättningarna för kommunen att kunna fortsätta växa och utvecklas positivt. Kommunen är mycket proaktiv och sätter ekonomin i fokus vilket gör rollen som ekonomichef oerhört spännande.

Vi söker dig som grundar ditt ledarskap i tillit och som lägger fokus på att skapa bra relationer med dina medarbetare och ge dem förutsättningar att på bästa sätt utföra sitt arbete. Du är en trygg ledare som låter dina medarbetare testa nytt och utmanas i sina arbetsuppgifter vilket skapar möjligheter för utveckling. Som ansvarig för dina medarbetare skapar du en hälsosam och inkluderande miljö där du motiverar dina medarbetare i deras arbete. Du är stabil, pålitlig och förtroendeingivande samt har en mycket god pedagogisk förmåga och kan förstå och förklara komplicerade ekonomiska samband. Du har ett stort intresse för hur kommunal förvaltning samspelar med politiken samt förmåga att på ett bra sätt hantera båda delarna.

Du förväntas arbeta utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv vilket innebär att du i ditt uppdrag och i dina beslut ser till organisationens bästa. Det är även viktigt att du är en flexibel möjliggörare och kan anpassa dig till de beslut som fattas av politiken samt kan fatta och stå för egna beslut. Då förutsättningarna snabbt kan förändras är det av vikt att du har lätt för att anpassa dig och snabbt ställa om till nya arbetssätt. Det är oerhört viktigt att du kan behålla din nyfikenhet för det nya samtidigt som du förstår vikten av att följa lagar och förordningar.

Krav

Akademisk utbildning inom relevant område

Minst ett par års chefserfarenhet med ansvar för att utveckla och stärka medarbetare

Erfarenhet av att ha arbetat i en ledande befattning i en större organisation

Erfarenhet av kvalificerat ekonomiskt arbete

Svenska i tal och skrift

Körkort B

Meriterande

Erfarenhet som ekonomichef

Kunskap i koncernredovisning

Erfarenhet av kommunal verksamhet

Erfarenhet av upphandling