Ekonom till OBOS

Är du en proaktiv, strukturerad, noggrann och kommunikativ person som drivs av- och trivs med att ha en koordinerande roll i en utmanande vardag? Då är detta tjänsten för dig.

OBOS fortsätter att utvecklas framgångsrikt inom projektutveckling med skapande av egenutvecklade bostadsrättsföreningar (BRF) och söker nu en ekonom som ska arbeta med fokus på detta området.

Rollen innebär att vara en länk mellan OBOS Bostadsutveckling och bostadsrättsföreningen i alla dess faser, från uppstart med kostnadskalkyler, finansiering, byggstart och ekonomisk uppföljning till överlämnande. I den här rollen är du en nyckelperson i projektutvecklingen och genomförandet av projekt med många kontaktytor, både externt och internt.
Det här förutsätter en mycket god samarbetsförmåga, samtidigt som rollen innebär mycket självständigt arbete.

Arbetsuppgifterna är varierande vilket ställer stora krav på flexibilitet. Det gäller att ta fullt ansvar för allt det administrativa samtidigt som det kräver beslutsamhet att komma vidare i ekonomiska och juridiska frågeställningar längs med processen.

I rollen som ekonom med fokus på BRF hos OBOS arbetar du bland annat med:

  • Kostnadskalkyler och ekonomiska planer
  • Projektfinansiering (byggnadskreditiv och långsiktiga fastighetslån)
  • Hantering av köpehandlingar för marktransaktioner
  • Fakturering och kundreskontrabevakning
  • Administration av affärsrådsbeslut
  • Allmänna övriga göromål inom avdelningen

Tjänsten är heltid 100% och med placeringsort på vårt huvudkontor i Myresjö.

För att passa som ekonom hos oss med fokus på BRF har du förmodligen en akademisk examen företrädesvis med ekonomisk profil och- eller erfarenhet från ekonomiarbete i någon form, exempelvis inom finansiering, redovisning eller förvaltning. Vi vill även att du som person är nyfiken och har ett intresse för bostadsmarknaden.

Du är kunnig i Excel och har intresse av kalkyler.

För att klara av rollen behöver du ha en god förmåga att strukturera, prioritera och hantera flera bostadsrättsprojekt parallellt, där alla är i olika faser.

Som person delar du våra värderingar och har ett prestigelöst sätt att arbeta med en stark teamkänsla. Vi ser framför oss en ansvarsfull lagspelare som arbetar bra såväl tillsammans med kollegor som med självständiga arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen att söka till oss!