Business Controller – Kongsberg Automotive

Har du en längre erfarenhet av att ha arbetat som controller och söker din nästa utmaning? Kanske har du verkat inom industrisektorn och är väl insatt i de ekonomiska flödena i ett producerande företag.

PÅVERKA NU söker för Kongsberg Automotives räkning en driven och ansvarsfull Business controller till affärsområde Powertrain and Chassis.

Som business controller hos oss är du operativt ansvarig för de ekonomiska flödena inom vårt största affärsområde, Powertrain and Chassis. Du arbetar verksamhetsnära med många kontakter inom olika befattningar på företaget. I din närmsta arbetsgrupp finns 2 personer som arbetar som Business Controller inom olika affärsområden: Ekonomiavdelningen består ytterligare av fyra personer som arbetar med kund- och leverantörsreskontra.

Ett utav dina främsta ansvarsområden är bokslutsarbetet som du arbetar med på både månads-, kvartals- och årsbasis. Du gör resultatuppföljning och prognosarbete mot vår verksamhet på grundval av bokslutsarbetet. En god kommunikation ut mot ansvariga är avgörande för att du ska kunna arbeta proaktivt och få en så bra helhetsbild som möjligt.

I arbetet ingår att kontinuerligt uppdatera försystem och ekonomisystem. Du arbetar i vårt affärssystem SAP/R3 samt i Excel baserade rapporter. Vi söker dig som har en redovisning och Controller erfarenhet, gärna inom ett industriföretag. Du har också en högre utbildning inom Ekonomi.

I tidigare arbeten har du arbetat proaktivt och använt den ekonomiska informationen för att påverka företaget att ta steg i rätt riktning. Med din goda analytiska förmåga, ser du orsakssambanden mellan aktiviteter och resultat. Vi tror att du har god systemkännedom och det är meriterande om du har arbetat med SAP/R3. Du behärskar engelska väl både i tal och skrift. Som person är du flexibel och prestigelös och med din energi och ditt driv vill du påverka och göra skillnad.