Avdelningschef IT till Gislaveds kommun

Gislaved

Som chef i Gislaveds kommun står du för skillnaden mellan en fungerande verksamhet och en mycket bra verksamhet. I ditt ledarskap är du modig och nyfiken. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun.

IT är en högt prioriterad del av verksamhetsutvecklingen inom Gislaveds kommun. Såväl medarbetare som externa intressenter ställer höga krav på utveckling, tillgänglighet och stabilitet.

I Gislaveds kommun har vi en kommungemensam IT-avdelning som är organiserad inom fastighet- och serviceförvaltningen. Avdelningens uppdrag är att leverera IT-tjänster inom IT support, -infrastruktur och systemdrift till kommunens alla verksamheter. Som en del i detta söker vi nu en avdelningschef för IT som vill fortsätta utveckla detta arbete tillsammans med oss!

Som chef för IT-avdelningen ansvarar du för den dagliga operativa driftverksamheten på IT-avdelningen. Tillsammans med dina engagerade medarbetare driver du utvecklingen inom området. Du samarbetar med digitaliseringsstrategen i kommunens strategiska IT-utveckling som spänner över alla kommunens förvaltningar.

Du rapporterar direkt till förvaltningschefen och ingår i fastighet- och serviceförvaltningens ledningsgrupp. I tjänsten ingår budget- och personalansvar för 16 medarbetare samt ansvar för att planera, leda, utveckla och följa upp avdelningens verksamhet. Du kommer att leda våra förbättrings- och utvecklingsarbeten kopplat till IT-leveranser för att effektivisera processer, rutiner och tjänster som kommer kommunens verksamheter till godo.

För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har en positiv grundinställning och ett genuint intresse för service och bemötandefrågor. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och är trygg i ditt sätt att leda såväl medarbetare som verksamheten. Gott bemötande i samarbete med kollegor, medarbetare och kunder är en självklarhet för dig. Du är lösningsfokuserad och prestigefri. Du inser vikten av att tydliggöra mål och vara konkret i din feedback såväl internt som externt. Du är en god lyssnare, visar omtanke och uppmuntrar dina medarbetare till egna initiativ och idéer. Som person är du genuint intresserad av IT och hur IT kan bidra till att tillsammans utveckla verksamheterna. Du följer noga med i vad som händer i Gislaveds kommun och i omvärlden och du söker ständigt efter förbättringar inom området.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom IT alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. Din IT-erfarenhet består av såväl drift som förvaltning och du har erfarenhet av personalledning med personalansvar. Har du varit ledare i förändringsarbete ser vi det som en merit. Vi bedömer det som väsentligt att du har erfarenhet och god förståelse för informationssäkerhet/IT-säkerhetsfrågor och ITIL. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift och du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid att dina ledarskapsförmågor och dina personliga egenskaper motsvarar Gislaveds kommuns ledningsvision och värdegrund.

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kan komma att genomföras på aktuella kandidater.

Meriter

· Erfarenhet av projektledning

· Erfarenhet av att bygga upp och utveckla en serviceorganisation med ansvar för IT-drift.

· Goda kunskaper om hårdvara, system och IT-processer, samt erfarenhet av produkt- och/eller tjänsteutveckling.

· Erfarenhet av arbete med IT-stöd i eller åt kommunal verksamhet.

Har du frågor kontaktar du Elin Ohlsson tel 010 – 331 90 62 alt Bernt Legersjö 0766-23 49 07. Du söker tjänsten via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 7 oktober. Facklig företrädare nås via kontaktcenter 0371-810 00.

Välkommen med din ansökan.