Teknisk projektledare med utvecklingsansvar Scandinavian Door Frames

Ekenässjön

Är du en trygg och erfaren tekniker med projektledaregenskaper? Vill du arbeta i en platt organisation på ett modernt företag med en stabil koncernägare i ryggen? Scandinavian Door Frames söker en nyckelperson med stark analytisk förmåga till en organisation med engagerat kundfokus och goda framtidsutsikter!

Scandinavian Door Frames är en gemytlig, fristående och självstyrande organisation som ägs av Knauf, en stor och framgångsrik koncern med mycket resurser. Nu behöver de dig – en kvalitetsmedveten teknisk projektledare med utvecklingsansvar som önskar en utmanande roll med stora påverkansmöjligheter i en grupp som präglas av engagemang och gemenskap.

I en utvecklande miljö kommer du verka för att driva bolagets produktutveckling av klassade och oklassade produkter, validera prestanda för ljud, brand, rök och inbrott samt aktivt bedriva produktanpassningar i nära samarbete med kunder inom dörrtillverkning. Vidare kommer du att rita och konstruera i 3D CAD. Ditt fokus och sinne för struktur kommer väl till pass när du sammanställer och håller kontakt med ackrediterade organ och experter. Du ser fram emot att bli en del av ett kompetenstungt och motiverat team där du ansvarar för att bidra till förbättrings- och effektiviseringsarbetet inom produktionsprocessen. Med en trygg framtoning intar du din roll som spindeln i nätet där du med lätthet navigerar inom bolagets kontaktytor – såväl internt som externt. Därav är din inkluderande och kommunikativa förmåga värdefull.

Kommer du bäst tillrätta i en stimulerande miljö? I denna roll har du möjlighet till ett starkt tekniskt utbyte av dina kollegor inom Knaufs koncern. Hos Scandinavian Door Frames erbjuds du även möjligheter till arbete vid egna testfaciliteter i koncernens utvecklingslaboratorium. Du kommer också till ett bolag med korta beslutsvägar som strävar efter god sammanhållning, bland annat genom en egen trivselkommitté och generös syn på friskvård.

Tjänsten är en heltidstjänst på dagtid med placering i Ekenässjön. Rollen innebär några resor per år inom Sverige men även till Danmark, Norge, Polen och Tyskland.

 

Du har troligtvis byggnadsteknisk utbildning på högskolenivå, alternativt flerårig erfarenhet av en liknande tjänst där provningar för klassade produkter har ingått i arbetsuppgifterna. Då rollen innefattar många kontaktytor är det viktigt att du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Språkkunskaper inom tyska är meriterande. Du har tidigare vana av MS Office och är en väl förtrogen användare av affärssystem samt 3D CAD. Meriterande med tidigare erfarenhet av Solid Works, NC Express och Monitor. För rollen krävs körkort B.

Som person ser vi att du är lösningsorienterad, analytisk och tekniskt nyfiken. Du är en självständig och drivande person som värnar om att vara inkluderande och informativ genom ett prestigelöst förhållningssätt. Din flexibla och positiva inställning kommer att uppskattas av dina kollegor. Du har också en fallenhet för att kunna skifta mellan helhetsperspektiv och detaljnivå och har därigenom utövat en god planerings- och prioriteringsförmåga. För att arbetet ska löpa smidigt tillsammans med resten av organisationen behöver du ha ett tydligt servicetänk och kunna vara inkännande gentemot din omgivning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.