Strategisk inköpare Ahlstrom-Munksjö

Jönköping, Billingsfors

Ahlstrom-Munksjö är ett framgångsrikt företag med lång historia. Vill du arbeta i en ambitiös organisation som är i en spännande tillväxtfas där du får arbeta både för det lokala bruket och den globala koncernen? Brinner du för inköpsarbete och strategiska processer? Nu har du möjligheten att söka en bred och omväxlande tjänst där du får leda inköpsarbetet för två bruk. Ahlstrom-Munksjö erbjuder en spännande roll där du får arbeta med strategiska frågor för två av koncernens bruk i Sverige.

Som Strategisk inköpare ansvarar du för att alla områden inom inköp utvecklas och bedrivs på ett effektivt och kostnadsmedvetet sätt. I ditt ansvar ingår även ansvar för förrådet, reservdelslagret och inventeringar tillsammans med din kollega på centrallagret. I rollen som strategisk inköpare ansvarar du för inköpskostnader och prisförhandlingar och förväntas leverera mot uppsatta mål. Du arbetar nära respektive kollega som ansvarar för det operativa inköpet för bruken i Jönköping respektive Billingsfors.
Det är en roll med mycket frihet under ansvar där du självständigt planerar ditt arbete och resor. Du får möjlighet att påverka inköpsprocesser och rutiner på de två bruken och får arbeta i en omväxlande tjänst. Du arbetar affärsmässigt med både externa och interna relationer som innebär nära samarbete med produktion, underhåll, projektledare, globala inköpsorganisationen och ekonomiavdelningen.
Tjänsten innebär flera övernattningar per månad eftersom du ansvarar för det strategiska inköpet för båda bruken och förväntas vara närvarande och arbeta nära kollegorna i båda organisationerna. Placering för tjänsten är vid bruket i Jönköping eller i Billingsfors. Du rapporterar till Head of Manufacturing som ansvarar för operations på de båda bruken.

 

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik, alternativt har du motsvarande kvalifikationer. Några års erfarenhet av strategiskt inköp i kombination med erfarenhet från process- eller tillverkande industri är ett krav för tjänsten. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska flytande i tal som skrift. Det är meriterande om du har arbetat i IFS tidigare.
Du är van vid att arbeta självständigt och skapar struktur för ditt eget och andras arbete. Som person är du analytisk och proaktiv samt har förmågan att se till helheten. Dina kollegor uppfattar dig som kommunikativ och du behåller ett lugn när du behöver prioritera.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är 2 april. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson, 010-33 19 062. Datum för tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Heltidstjänst. Placering för tjänsten är vid bruket i Jönköping eller i Billingsfors. Välkommen att göra skillnad!