Vi söker en operativ HR chef – Shared Services

Mullsjö

Kongsberg Automotive erbjuder dig en dynamisk och omväxlande roll där du som är van vid att ta egna initiativ och driva olika frågor framåt i ett högt tempo, kommer att trivas väldigt bra. Du ges en nyckelroll med möjlighet att få arbeta operativt nära verksamheten. Vi söker dig som är en jordnära person och trivs med ett varierande arbete. HR är uppdelat i Shared Services och Business.

I rollen som ansvarig för HR shared services ska du utveckla HR-teamet och HR-funktionen. Du kommer att ansvarar för det operativa HR-arbetet på enheterna i Mullsjö, Göteborg och Ljungsarp. Ditt team består av två personer inom löneadministration samt två HR generalister. Du kommer att ha ett brett ansvar inom HR området där din grupp ansvarar för lön och operativa HR-frågor samt administrativa uppgifter kring personal. Du arbetar även nära en kollega på HR Business. Kongsberg Automotive AB har ca 550 anställda hälften vardera inom kollektiv och tjänstemän området. Rollen som HR-chef hos Kongsberg Automotive är verksamhetsnära i det operativa där nyckeln till framgång ligger i att sätta sig in i och förstå organisationen på ett genomgripande sätt att bygga strukturer och skapa goda relationer är nyckeln till framgång.

Har du förmågan att anpassa ditt förhållningssätt efter situation och person? Ditt team ansvarar för on och off boarding, rehabiliteringar, personalhandbok, löner, arbetsrättsfrågor, schema, policies, medarbetarundersökningar och ett kontinuerligt arbete med effektivisering av processerna. En stor del av rollen innebär uppbyggnad av processer och policys. Din förmåga att prioritera och delegera är väl utvecklad och du är en energisk ”doer” som trivs i en händelserik vardag där även fackliga relationer och förhandlingar ligger inom ditt ansvarsområde.

Du kommer till en global koncern som har ett starkt varumärke i ryggen och vår miljö är mycket internationell där vi har en stor del av de anställda som ej kan svenska vilket innebär att engelskan är central i vår verksamhet. En stor andel av våra chefer sitter dessutom i andra länder vilka du kommer att ha daglig kontakt med.

Vi söker dig med erfarenhet från en liknande roll med uppdraget att utveckla och strukturera en HR-funktion i ett producerande företag. Du som söker har eftergymnasial utbildning inom personalområdet eller motsvarande kvalifikationer. Goda kunskaper inom löneprocesser, arbetsrätt och förhandlingar är ett krav för tjänsten. Kongsberg Automotive är en internationell koncern och tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du bör ha goda erfarenheter av HR-system och är vara van vid att samarbeta med de fackliga parterna. Tjänsten kräver att du har körkort.

Som person är du ödmjuk med hög integritet. Vi vill att du ska driva HR-arbetet med proaktivitet och uthållighet för långsiktiga processer. Du är en person som trivs i en operativ roll där du får driva processen med mycket hjärta, kreativitet och lyhördhet och med lite envishet och tuffhet. Du är van vid att arbeta självständigt, tar egna initiativ samt har förmågan att driva många parallella projekt. Vidare är du kommunikativ, vågar ifrågasätta och du behåller ett lugn när du behöver prioritera vilka aktiviteter som är mest värdeskapande.

Du har förmågan att utöva en positiv påverkan med engagemang, tydlighet och delaktighet och som person är du trygg och prestigelös.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 6 september, vi tillämpar dock löpande urval.

Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Håkan Åberg 010-331 90 70 hakan.aberg@paverka.nu