Underhållsledare till JELD-WEN

Forserum

I Sverige har JELD-WEN en gedigen historia av dörrtillverkning där vi har samlat kunskap i mer än 100 år. JELD-WEN en av världens största dörrtillverkare där du får möjlighet att arbeta med starka varumärken i en internationell miljö kombinerat med hög flexibilitet och goda utvecklingsmöjligheter.

Delar du synen på att en underhållsavdelning är en förbättringsgrupp? På JELD-WENS fabrik i Forserum arbetar totalt 6 produktionsledare idag, varav en ska gå i pension. Vi söker nu dig som ser fram emot att arbeta tillsammans med ett kompetent team i en internationell branschledande organisation med fokus på ständiga förbättringar!

Vi söker dig som tänker ständiga förbättringar och värdesätter att hålla sig up-to-date med ny teknik och som vill tillhöra en lojal grupp med hög yrkesstolthet. Du ansvarar för och har medarbetarsamtal med 20 personer som du värdesätter att kompetensutveckla. Vidare leder genom andra på ett naturligt sätt och din goda förmåga att ge service hjälper dig att se varje kontaktperson i bolaget som en kund. Tjänsten innefattar ansvar över förebyggande underhåll, underhåll samt översikt gällande fastigheterna på området. Du ansvarar för kort- och långsiktig planering av underhåll avseende såväl el som mek. Till din hjälp har du en rutinerad UH-koordinator vad gäller resursplanering och fördelning. I ditt ansvar ingår det att proaktivt och aktivt vidareutveckla säkerhetsarbetet, personalen och automationen till nästa nivå.

För att snabbt komma in i rollen har du förståelse för styrsystem, linjestyrning och robotteknik och ditt uppdrag är att säkerställa en effektiv, kvalitetssäkrad och flexibel process. Vidare har du huvudansvaret för underhållsbudgeten och har en överblick avseende inköp och flöden. Rollen innebär flertalet kontaktytor och samverkan med olika funktioner där du är en naturlig kommunikationslänk mellan produktion och ledning. Tillsammans strävar ni efter att leverera mot uppsatta mål avseende SQDCIP (safety, quality, delivery, cost, inventory och people). I ditt ledarskap är du såväl lyhörd som tydlig och värdesätter ett verksamhetsnära samarbete med din personal – i vilket du månar om hälsa, välmående och bekräftelse.

Du rapporterar till Produktionschef. Tjänsten avser en heltidstjänst på dagtid med placering i Forserum.

Vi söker dig som har en för rollen relevant eftergymnasial utbildning, alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet. Några års vana av ledarskap i kombination med erfarenhet från process- eller tillverkande industri är ett krav för tjänsten. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift. Vidare känner du dig bekväm med att arbeta i underhållssystem (API) och MS Office. Erfarenhet av TPM är meriterande. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Vi tror att du är en person som kännetecknas av att vara balanserad, processorienterad, organiserad, lojal, ödmjuk och samvetsgrann – samtidigt som du är initiativtagande och pådrivande. Du är van vid att arbeta självständigt och driver processer framåt genom att skapa struktur för ditt eget och dina medarbetares arbete. Dina kollegor uppfattar dig som kommunikativ och du behåller ett lugn när du behöver prioritera. Vi tillämpar löpande urval och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan!