Säljare till Saab Training and Simulation Systems

Är du en person med högt tekniskt kunnande och stort affärsfokus som drivs av att utveckla och skapa långsiktiga relationer och samarbeten? Har du dessutom en bakgrund och kunskap inom det militära? Här finns möjlighet till en utvecklande säljroll med internationellt fokus hos ett högteknologiskt företag i en spännande bransch!

Vi söker för Saab Training and Simulations räkning en viktig nyckelspelare som ska arbeta med internationell försäljning och affärsutveckling av militära träningssystem.

I den här rollen ingår du i ett erfaret och kvalificerat affärsteam som finns stationerade i Huskvarna och Tjeckien. Du kommer att arbeta med uppsökande försäljning med främsta fokus på Europa och USA. I rollen samarbetar du med Saabs lokala kontor som finns representerade i de flesta av Europas länder. Ditt säljansvar sträcker sig från start till mål, där du ansvarar för hela affären från affärsutveckling till leverans.

För att hitta nya affärer behöver du ta del av och förstå hela marknaden. Du behöver sätta dig in i kundens inköps- och budgetprocess och förstå vikten av kundens träningsbehov.

Detta kräver att du är närvarande och lyhörd ute på marknaden för att tidigt vara ute och plocka upp möjligheter till att utveckla nya affärer. I tjänsten kommer du därför regelbundet resa ut i Europa och USA till våra lokala kontor, potentiella kunder och samarbetspartners.

För att lyckas i ditt säljarbete bygger du strategiska affärsplaner och team runt dig, där du formar laget och arbetar tvärfunktionellt med andra avdelningar inom Saab för att säkerställa att ni möter kundens krav i erbjudandet med att leverera den efterfrågade träningsförmågan.

Placering för tjänsten är på vårt kontor i Huskvarna. Du rapporterar till Marknadschef.

Du som söker den här tjänsten bör ha kunskap och erfarenhet inom det militära, alternativt arbetat med strategisk försäljning av tekniska produkter på en internationell nivå.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har en god förståelse av militära system. Har du arbetat mot statlig myndighet sedan tidigare kommer det att möjliggöra och underlätta i kommande affärsdialoger.

Nyckelord för dig i säljarbetet är uthållighet, driv och ett gott affärssinne.

Du talar och skriver engelska obehindrat.

Det är viktigt att du kan leda och fördela arbetet inom ditt affärsteam och jobba enligt de processer och den tydliga struktur som finns inom organisationen gällande ansvar, beslutsfattande osv.

Tjänsten kräver kontinuerligt resande och du bör därför vara van vid att göra både kortare och längre resor i tjänsten, såväl nationellt som internationellt.