Projektledare för projektering till OBOS Bostadsutveckling AB

Har du en bred erfarenhet av byggbranschen och genuint intresse för- och kunskap i projektering? Trivs du i en roll där du får leda, engagera och vara kreativ och nytänkande? Då kan rollen som projektledare för projektering hos OBOS Bostadsutveckling AB vara din nästa utmaning!

I rollen som projektledare arbetar du med att säkra kvalitet och framdrift av projekteringen från tidigt utvecklingsskede till överlämnande till kund. Du håller dig kontinuerligt uppdaterad om projektet där du säkerställer att tidsplaner hålls från olika inblandade projekteringsdiscipliner. Du ingår i en grupp om fem personer som arbetar på avdelningen för Huvudplanering och Processtöd.

Som projektledare för projektering behöver du vara insatt i de produktionsmetoder som avses att användas i respektive projekt. Du har en förståelse för helheten och en förmåga att binda ihop samtliga projekteringsdiscipliners kompetenser i samband med framtagandet av bygghandlingar.

Projektledaren/Projekteringsledaren är en supportfunktion för Projektutvecklare. Du ingår också i projektteamet och får där möjlighet att arbeta ut mot våra samtliga fyra regioner för att säkerställa och bidra till att vi följer våra processer lika över hela landet.

I de projekt som utförs med produktion i fabrik finns en mycket väl genomarbetad process som gör att produktionen i fabrik, såväl som på byggplats har de allra bästa förutsättningarna för att jobba tids- och kostnadseffektivt. I tjänsten ingår också att man ska ha en vägledande roll i våra produkter och arbetssätt i förhållande till vårt industritänk. Kvalitet och nöjd kund är ledstjärnor i alla delar av projekteringen.

I rollen ansvarar du bland annat för att;

  • Säkerställa att korrekta projekteringshandlingar kommer fram i tid.
  • Säkerställa rätt kvalitet i projekteringshandlingar.
  • Säkerställa att tidsramar för projekteringen efterlevs i projektet.
  • Säkerställa att rätt information om projektet kommer till rätt projekteringsdisciplin i rätt tid.

Detta är en roll för dig som älskar att leda, fördela och säkerställa att alla discipliner arbetar på ett effektivt sätt. En roll där man får vara kreativ och där främsta fokus ska vara på framdrift och utveckling. Vi lovar dig många utmaningar i en omväxlande miljö där din förmåga att både se helhet men inte glömma detaljer gör dig framgångsrik.

Du rapporterar till Avdelningschef för Huvudplanering och Processtöd. Placering kan vara på vårt huvudkontor i Myresjö alternativt Jönköping eller Växjö.

Vi ser att du som söker har en högskoleingenjörsutbildning med byggteknisk inriktning. Önskvärt är att du har erfarenhet från tidigare roll som projektledare/projekteringsledare eller motsvarande inom bygg, exempelvis ledande roll inom en projekteringsavdelning. Du kan också ha en bakgrund som projektledare inom byggsektorn.

I den här rollen är det av stor vikt att kunna leda och samarbeta med olika funktioner och personer på ett sätt som representerar OBOS värderingar. Det är ett kommunikativt, varierande och komplext arbete där samarbetet med människor i olika roller inom projektet står i fokus. Du har förståelse för allas olikheter och ser att god kommunikation samt tydlighet är viktiga verktyg i rollen.

På OBOS har vi har ett coachande förhållningssätt som ändå tillåter tydlig kravställning.

I ditt arbete tar du stort ansvar och arbetar strukturerat och målinriktat. Med noggrannhet och stort ordningssinne har du koll på detaljer men samtidigt förmågan att kunna se helhetsperspektivet.

Vi söker dig som vill vara med på OBOS Bostadsutveckling ABs fortsatta framgångsresa och har intresset att utveckla samhället och samhällsbyggnadsbranschen i stort. Du känner dig driven och motiverad i att axla rollen som projekteringsledare hos oss, där du direkt får vara med och påverka utvecklingen av nya arbetssätt och projektstyrning inom avdelningen. Du är nyfiken på oss samt har förmågan att skapa förtroende och har ett genuint intresse för projekteringsledning.

Varmt välkommen att söka till oss!