Processutvecklare inom materialinköp

Är du en person med högt kvalitetstänk som trivs i en administrativ roll där den ena dagen inte är den andra lik? Trivs du i ett fartfyllt tempo där en viktig del av arbetet består i att arbeta med förändringsinriktade insatser? Då kan detta vara din nästa utmaning i arbetslivet!

Vi söker för OBOS räkning nästa medarbetare till materialförsörjningen som ska arbeta med processutveckling och förbättringsarbete.
Är du deras nästa medarbetare?

I den här rollen ingår du i ett härligt team på avdelningen för materialadministration. Ditt främsta fokus är att på ett säkert och effektivt sätt säkerställa att material beställs och levereras i rätt tid till sin förbrukningsplats.

En viktig del i den här rollen är att arbeta med löpande kvalitetsförbättringar, så som;

  • Systemstöd – utveckla och förbättra systemet för att underlätta och effektivisera materialinköpsprocessen
  • Saldoriktighet/Inventering
  • Reklamationshantering
  • Förbättringsförslag från produktion / avdelningen

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att;

  • Förbereda beställningar till respektive leverantör
  • Beställa material från respektive leverantör till avsedd plats i rätt tid
  • Registrera och bevaka bekräftat leveransdatum i affärssystemet (AX)
  • Följa upp leveranser och jobba proaktivt för att eliminera produktionsstörningar

I befattningen ligger också att arbeta övergripande med att förbättra och förenkla arbetsprocesser på avdelningen för att öka effektiviteten och minska kostnader.
Du säkerställer kontinuerligt tillförlitligheten av information i affärssystemet och arbetar löpande med registervård.

I ditt dagliga arbete har du många interna kontakter, främst med produktion, inköp och affärsstöd. Du har även flertalet externa kontakter med leverantörer och kunder.

Placeringsort är Myresjö och du rapporterar till chefen för materialadministration.

Vi söker dig som har ett stort intresse för- och en grundläggande kunskap i byggbranschen. I grunden har du en treårig gymnasieutbildning som du har kompletterat med en för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet. Har du en vidareutbildning på KY- eller högskolenivå, gärna inom inköp/logistik, ses det som meriterande.

För att lyckas i tjänsten bör du ha arbetat i någon form av affärssystem, meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics AX. Kanske har du arbetat med förbättringsarbete tidigare i någon form? Har du dessutom insikt i/- erfarenhet av att arbeta med inköpsprocesser ses det som starkt meriterande. Vi tror att du är en kvalitetsmedveten person som har samlat goda erfarenheter från tidigare administrativa arbeten och trivs i roller som kräver en god struktur, organisering och planering.

Du har god vana av att arbeta mot olika typer av kontaktytor, såväl interna som externa. Högt kundfokus, starkt driv och hög ansvarskänsla är viktiga ledord för dig.

Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har lätt för att skapa förtroende på olika nivåer både i och utanför organisationen.
Du har ett proaktivt förhållningssätt och agerar snabbt och flexibelt när situationen kräver.
Din sociala kompetens är god och du tycker om att skratta och ha roligt på arbetet.