Prestigelös Inköpschef till Habogruppen

Habo

Vill du arbeta i en platt organisation på ett modernt företag med ett stabilt ägande i ryggen? Habogruppen söker en nyckelperson med stark analytisk förmåga till en organisation med goda framtidsutsikter!

Habogruppen är ett gemytligt bolag som nu söker en Operativ Inköpschef som även skall jobba med strategiskt inköpsarbete. För att lyfta verksamheten till nya höjder söker de dig som är utvecklingsorienterad, vill ha påverkansmöjligheter och som ser fram emot att bli en del av ett kompetenstungt och motiverat team.

I rollens ansvar åligger det att driva och utveckla inköpsarbetet – såväl operativt som strategiskt. Du arbetar både hands on tillsammans med ditt team samtidigt som din analytiska förmåga får komma till pass i de strategiska uppgifterna. Du navigerar och prioriterar med lätthet för att nå uppsatta KPI:er för lagervärden, servicegrad och lageromsättningshastighet.

Tjänsten innebär ett ansvar för verksamhetens inköpsstrategi, förhandling av långsiktiga ramavtal, utförande av möjlighetsanalyser, leverans av kostnadsbesparingar och värdeökande insatser. Vidare har du ett nära samarbete med Produktcheferna som i sin tur är strategiskt ansvariga för att aktivt utveckla såväl befintliga som nya produkter för att möta marknadens önskemål och behov. Du kommer även själv att ansvara för ett eget produktområde.

Med en trygg framtoning leder och fördelar du det operativa inköpsarbetet samt tar fram rutiner och processer för gruppen – samt ser till att de efterlevs. Du är en person som verkar för att dina medarbetares kunskaper och erfarenheter utvecklas och skapar synergieffekter i bolaget. Du är lönesättande chef för 4 personer på din avdelning. Rollen innebär resor inom Europa och Asien, ca 30 resdagar per år. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid och du rapporterar till Head of supply chain. Placeringsort Habo.

Du som söker är en erfaren strategisk Inköpare eller Inköpschef med en framåtlutad personlighet. Du har troligtvis en för rollen relevant eftergymnasial utbildning och ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt har dokumenterad ledarskapserfarenhet. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor såväl internt som externt är det viktigt att du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har generellt goda datakunskaper och är en van användare av affärssystem och Office-paketet. Körkort B är ett krav för tjänsten.

För att trivas i teamet ser vi att du är lösningsorienterad, affärsmässig, analytisk och tekniskt nyfiken. Du är en självständig och drivande person som värnar om att vara inkluderande och informativ genom ett prestigelöst förhållningssätt. Din flexibla och positiva inställning kommer att uppskattas av dina kollegor. Du har också en fallenhet för att kunna skifta mellan helhetsperspektiv och detaljnivå och har därigenom utövat en god planerings- och prioriteringsförmåga. För att arbetet ska löpa smidigt tillsammans med resten av organisationen behöver du ha ett tydligt servicetänk och kunna vara inkännande gentemot din omgivning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Välkommen till en utvecklande roll med stora möjligheter till personligt avtryck! Vi ser fram emot din ansökan.

Observera att frågor om tjänsten ej kan besvaras mellan v-28.31 p.g.a. semester.