Operativ Försäljningschef till Hörle Wire

Värnamo

Är du en kommunikativ ledare inom försäljning och har en prestigelös approach? Kan du applicera ett tekniskt intresse på din affärsutvecklande förmåga? Då kan denna tjänst vara ditt nästa steg!

Du kommer till ett bolag med god representation i flertalet länder och erbjuds interna utvecklingsmöjligheter i en trygg ägarstruktur. Fokus ligger på kundförståelse och affärsmanna-/kvinnoskap, situationsanpassat ledarskap för försäljningsorganisationen, tillväxt samt intern samverkan med kvalitet och produktion.

Vi söker dig som antar utmaningen att vidareutveckla B2B – med en inkännande framtoning. Dina primära arbetsuppgifter innefattar personalansvar för tre direktrapporterande säljare, ledning av det dagliga försäljningsarbetet, sälj- och marknadsplanering, stöttning i målet att ta nya marknadsandelar samt utveckling av affärsrelationer med såväl nya som befintliga kunder. Vidare ansvarar du för lönsamheten och driver självständigt de större affärerna, från förhandling till avslut.

Du har förmågan att identifiera faktorer som skapar mervärde och är även en pådrivande initiativkraft för genomförandet. Vidare är du en jordnära ledare som trivs i en roll med operativa inslag samt har en styrka i att kunna förstå och bygga professionella strukturer. Du strävar efter att vara en teamorienterad chef som förstår helheten, korrelationer och flöden. Till din hjälp har du ett högt tekniskt kunnande i organisationen, en modern maskinpark och påverkansmöjligheter i din roll och dess utformning.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning och innebär regelbundna resor, främst i Sverige och norra Europa. Du ingår i ledningsgrupp och rapporterar till VD. Placeringsort Värnamo.

För rollen krävs ett par års erfarenhet av en liknande roll, vana av B2B, tidigare erfarenhet av produktkalkylering samt ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har sannolikt en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning för uppdraget och har du tidigare arbetat i Monitor så är det meriterande. Tjänsten förutsätter goda skriftliga och verbala kunskaper i svenska och engelska. Tyska är meriterande.

Som person är du starkt förtroendeingivande och ser potential i utveckling av både affären och människan. Du behöver ha en god förmåga att kunna strukturera, planera och prioritera. Tjänsten som Försäljningschef kräver initiativkraft, lösningsorientering och ett gott eget driv samt talang för kommunikation och samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tillämpar löpande urval i rekryteringsprocessen. Välkommen med din ansökan!