Kundorienterad Konstruktör till Hydro Building Systems

Är du en lösningsfokuserad tekniker som brinner för att ge god service? Trivs du i en roll där du får agera och kommunicera brett både inom en organisation och ut mot kund? Är du redo att utmanas och utvecklas i en spännande tjänst i en internationell och framtidsorienterad koncern? Då finner du vad du söker hos oss.

Välkommen till ett företag med höga ambitioner och en trevlig, öppen och samarbetsvänlig atmosfär.

Tjänstens fokus ligger på att arbeta med aluminiumbaserade byggsystem inom varumärket Sapa. Dagligt arbete består av teknisk säljsupport till metallproducenter och föreskrivande led på den svenska marknaden.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter i rollen;

  • Arbeta med projektering, framtagning av ritnings-/konstruktionsdetaljer såväl som projektlösningar när det gäller våra aluminiumbaserade byggsystem för dörrar, skjut-/vikdörrar, fönster, glastak, fasader och solskydd
  • Framtagande av offert- och produktionsunderlag samt första linjens mjukvarusupport till metallproducenter
  • Byggteknisk rådgivning
  • Produktionsteknisk support till metallproducenter
  • Medverka vid produktlanseringar, produktpresentationer, mässor och utbildningar

Då arbetet innebär support på hela svenska marknaden förekommer resor i tjänsten. Placering är på vårt huvudkontor i Vetlanda och du rapporterar till Försäljningschef Sapa Sverige.

Vi söker dig som gillar utmaningar och att jobba i ett högt tempo i en snabbfotad och dynamisk organisation. Du har ett allmänt brett tekniskt kunnande och en god marknadsförståelse. Du är driven och strukturerad i ditt sätt att arbeta och har ett logiskt och kritiskt tänkande samt klarar hantera många samtida projekt och ibland tighta deadlines.

Du kommer att trivas i rollen om du

  • Har några års arbetslivserfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter

  • Gymnasie- eller högskoleutbildning, med bygg- alternativt maskinteknisk inriktning

  • Med fördel erfarenhet från byggbranschen alternativt byggmaterialindustrin

  • Behärskar svenska samt engelska i såväl tal som skrift

  • IT-kunskaper: Officepaket, med fördel för kunskap inom Cad, BIM etc.

Som person är du en social och utåtriktad lagspelare med kommunikativa förmåga och som uppskattar goda samarbeten såväl internt som externt.

På Hydro Building Systems finns konkreta planer på tillväxt och utveckling. För rätt person erbjuder vi därför en intressant tjänst både i nu- och framtid.

”Möjlighet att skapa vår historia med din personlighet, kunskap, ambition och arbete i en global organisation på cykelavstånd där vi sätter medarbetaren i fokus! Vi agerar utifrån våra värdeord Care, Courage och Collaboration – Omtanke, Mod och Samarbete – och har stort fokus på hållbarhet både gällande både våra produkter och socialt. På Hydro Building Systems i Vetlanda är vi ca 120 medarbetare med blandade roller som tillsammans bidrar till en dynamisk, utvecklande och inspirerande arbetsmiljö.”

Med ditt arbete kommer du att starkt bidra till Hydros fortsatta framgång. Låter det som ett spännande uppdrag? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!