Kreativ säljare med sinne för färg och form till MATERIA

Tranås

Är du en driven säljare med prestigelös approach? Vill du med hjälp av ditt designintresse och din relationsbyggande förmåga skapa mervärde hos Materias kunder? Materia är ett modernt och jämställt företag, en premiumleverantör av inredning till offentliga miljöer. Till vårt södra distrikt söker vi nu dig med starkt engagemang som vill anta utmaningen som utesäljare.

Materia är ett fristående dotterbolag inom inredningskoncernen Kinnarps. Du kommer till ett globalt företag med stora marknadsandelar i Sverige och med representation i flertalet länder. Produktutveckling och produktion sker vid huvudkontoret i Tranås. Företaget har god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter och kulturen genomsyras av en entreprenöriell anda.

Vi söker dig som vill arbeta med att underhålla och vidareutveckla försäljningen i vårt södra distrikt. Dina arbetsuppgifter innebär försäljning med resultatansvar, budgetarbete, marknadsaktiviteter, utbildning av kunder samt kundbesök hos återförsäljare och arkitekter. Lämpliga bostadsorter kan exempelvis vara Göteborg, Halmstad, Malmö eller Helsingborg. Du utgår från hemmet.

Varumärket har ett gott renommé och är väl inarbetat på marknaden. Det är en trivsam arbetsplats med mycket bra gemenskap och en inkluderande kultur. I din roll har du frihet under ansvar och målet är att skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt. Materia erbjuder en stimulerande och utmanande roll i ett framgångsrikt företag med en platt organisation, där du tillsammans med 5 andra säljare fortsätter att öka marknadsandelarna. För att skapa förutsättningar till detta kommer du ha administrativt stöd vad gäller arbete med säljstöd och offerter. Du kommer att uppleva korta beslutsvägar och goda påverkansmöjligheter.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning och innebär regelbundet resande. Du har möjlighet att själv påverka dina resdagar och antal övernattningar. Fast lön och tjänstebil.

Du har troligtvis en för rollen relevant högskoleutbildning, dock lägger vi stor vikt vid dina tidigare erfarenheter inom försäljning och personliga egenskaper. Generellt god datavana är önskvärt. Hos Materia arbetar du i Navision och Lime. Vidare krävs skriftliga och verbala kunskaper i svenska samt körkort B.

Du är en resultatorienterad och entusiasmerande person som har förmåga att identifiera faktorer som skapar värde vad gäller konceptförsäljning och är även en pådrivande initiativkraft för genomförandet. Du är nyfiken, kommunikativt och arbetsmässigt anpassningsbar, övertygande samt karismatisk och uthållig. Som person är du starkt förtroendeingivande och ser potential i utveckling av både affären och människan. Du behöver ha en väl utvecklad förmåga att kunna strukturera, planera och prioritera. Om du dessutom har ett intresse för design är detta rätt roll för dig!