Konstruktör till Materia i Tranås

Är du en teknisk och lösningsorienterad person som brinner för nyutveckling och design? Materia AB söker nu en driven konstruktör som vill arbeta i ett företag med fokus på möbler med högt designvärde för offentliga miljöer.

Som konstruktör på Materia ingår du i ett team med vi-känsla. Du kommer att arbeta både med nyutveckling av produkter, där du får utlopp för din kreativitet och goda materialkunskap men också med befintliga produkter, där fokus ligger på förbättringar och ett betydande produkt- och produktionsfokus. I projekten, som varierar i storlek, är det ofta ett högt tempo där du har ett stort egenansvar och mycket frihet. Du har inflytande över tillverkningsmetoder och materialen du arbetar i varierar beroende på produkt och konstruktion.

Du ansvarar för produktvårds- och värdeanalysprojekt och är avdelningens representant vid kundspecifika konstruktionslösningar.

I ditt arbete samarbetar du med formgivare, inköpare och produktion. Då vi är en liten produktutvecklingsavdelning med korta beslutsvägar är det viktigt med god personkemi.

Vi söker dig som vill vara en del av ett framåtsträvande företag, har ett tydligt designtänk och ett stort kvalitets- och hållbarhetsfokus.

Önskemål:
– gedigen teknisk utbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet
– god IT-vana
– behärskar 3D modellering (Solid Works)
– god materiallära och kunskap om tillverkningsmetoder
– god uppfattning om estetik samt lyhörd för trender och marknadens behov
– du talar och skriver engelska på en bra nivå
– uttalad lagspelare med egenskaper som självständighet, flexibilitet och förmåga/vilja att ta eget ansvar

Vi ser fram emot just Din ansökan!