Kommunikationschef med fingertoppskänsla till Habogruppen

Habo

Är du en driven Kommunikationschef som har förmågan att lyfta blicken för att se till helheten? Trivs du bäst i en platt organisation med korta beslutsvägar? Habogruppen söker nu en lösningsorienterad lagspelare som vill vara med på deras framtidsresa och anta en spännande roll med stora påverkansmöjligheter i företaget.

I din roll som Kommunikationschef arbetar du både med ett B2B och ett B2C-perspektiv med att skapa, paketera, visualisera och marknadsföra koncept samt driva företagets digitala utveckling. Vidare är du ansvarig för det strategiska arbetet gällande kommunikations- marknadsförings- och varumärkeshöjande insatser. Det är helt avgörande att du är lika mycket initiativtagare, genomförare som uppföljare – med målet att utveckla Habogruppens marknadskommunikation för att möta morgondagens behov. I din roll kommer du att vidareförädla varumärket med din känsla för affärsmässig tajming.

Dina arbetsuppgifter innefattar att coacha och kompetensutveckla dina 3 medarbetare, delta i marknads- och produktråd, skapa en effektiv support och en dynamisk verktygslåda för dotterbolagen, driva projekt och lanseringsplaner samt proaktivt systematisera och konkretisera Habo’s marknadsföring. Din roll innebär flertalet kommunikativa ytor såväl internt som externt och ett nära samarbete med webbyråer, interna Produktchefer och VD. Du uppskattar proaktivt planeringsarbete och har en förmåga att uppmärksamma och lyfta ditt team till nya höjder. Du rapporterar till VD. Rollen innebär 10 – 20 resdagar per år.

Varumärkesbyggande är något du har en utvecklad känsla för och du håller dig ajour inom området samt är uppdaterad kring trender, nyheter och sociala medier. Vidare har du kunskap om och erfarenhet av olika typer av mediekanaler, verktyg och metoder och vet hur man använder dessa effektivt. Det är en självständig roll gällande devisen frihet under ansvar i ett anrikt bolag med god ekonomisk lönsamhet.

En relevant eftergymnasial högskoleutbildning är önskvärt, alternativt har du motsvarade erfarenhet. Stor vikt läggs vid tidigare erfarenhet och personlig lämplighet. Flerårig vana av projektledning samt en stark känsla för marknadsarbete är en förutsättning för att snabbt komma in i arbetet. Eftersom du ska kommunicera med samtliga kontaktytor på ett förtroendeingivande sätt krävs för rollen en god språklig förmåga i tal och skrift vad gäller svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. För att axla rollen är det en fördel om du har tidigare erfarenhet av B2C, har vana av projektledning samt tidigare förvärvad kunskap av arbete med webbplattformar, koncept och lanseringsplanering. Vi tror också att du har en hög IT-mognad och är en van användare av affärssystem, PIM-system och Officepaketet. Körkort B är ett krav för tjänsten.

Du har en stark kreativ ådra, har ett affärsmässigt sinne och en kommunikativ känsla samt räds inte att fatta beslut. Din analytiska förmåga kommer väl till pass vad gäller utveckling och utvärdering av frågeställningen ”hur ska Habogruppen på bästa sätt fånga kundens intresse”? Som person är du nyfiken, ihärdig samt förändrings- och förbättringsorienterad. Du trivs i händelserika miljöer och är en initiativkraft att räkna med. Samtidigt är det av stor vikt att du är en relationsbyggande person som uppskattar många kontaktytor och har lätt för samarbete. Du kommer också få använda din strukturella förmåga där du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Din personlighet präglas av ett prestigelöst förhållningssätt och du är inte rädd för att hugga i där det behövs. Du har en god förmåga att omprioritera när så behövs och uppskattar ett omväxlande arbete.

Habogruppen är en trivsam arbetsplats med stor gemenskap och har en företagskultur där gott beteende och driv premieras. Varumärket har ett gott renommé, är väl inarbetat på marknaden och har en kapitalstark ägare vilket borgar för en optimistisk framtid. Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Habo. Observera att frågor om tjänsten ej kan besvaras mellan v.28-31 p.g.a. semester. Vi tillämpar löpande urval.