Redovisningsekonom med intresse för controlling

Jönköping

Brinner du för att utveckla bolag med både den stora koncernens perspektiv i kombination med arbete i en mindre sammansvetsad grupp? Vill du arbeta med redovisning och trivs i en varierande roll med många kontaktytor? Då kan detta vara din nästa utmaning! XANO söker nu en redovisningscontroller till sitt ekonomiteam på huvudkontoret i Jönköping.

Med din pålitlighet, ditt driv och din energi kommer du att bidra till utvecklingen av ekonomifunktionen på de olika bolagen. Som redovisningscontroller verkar du i en bred roll där merparten av arbetet består av uppföljning av bolagens rapportering. Ditt ansvar innefattar bolag i två av XANOs tre affärsenheter där nära samarbete sker med ekonomiansvariga, VD och affärsenhetschefer. En stor del av arbetstiden innehåller månadsvis uppföljning av redovisningen och boksluten, där du ansvarar för analys och korrekt extern rapportering. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram årsredovisningar, göra inkomstdeklarationer samt ansvara för dotterbolagens skattefrågor.

Bolagen du arbetar gentemot har en omsättning från 50 till 175 MSEK. Du stöttar dotterbolagen i redovisningsfrågor, budgetarbete och analyser samtidigt som du är kravställande från koncernens sida genom internkontroll med fokus på att rätt siffror rapporteras ut i rätt tid. Du arbetar i olika projekt initierade av koncernledningen eller dotterbolagen och genomför operativ konsolidering för underkoncerner. Du besöker respektive bolag regelbundet för att stötta dem i deras förbättringsarbete kring lönsamhetsuppföljningar, kalkyler och internprissättning etc.

Vid företagsförvärv arbetar ni teambaserat där du medverkar i analyser av potentiella nyförvärv och sedan följer samt stöttar dem i utvecklingen och implementeringen av nya rutiner och processer för rapportering, budget- samt prognosarbete.

I ditt team arbetar ytterligare två controllers samt CFO och tillsammans strävar ni efter att affärsmässigt utveckla bolagen inom redovisning, analyser och rutiner.

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi samt minst fem års arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Kunskaper inom redovisning är ett krav, där det är meriterande om du arbetat på en revisionsbyrå tidigare. Du har tidigare erfarenhet från tillverkande industri och har självständigt arbetat med bokföring och bokslut. Skatt och moms är du familjär med sedan innan.

Att du är flytande i tal och skrift vad gäller svenska är en förutsättning för tjänsten. Likväl känner du dig trygg i att arbeta på engelska. Du har tidigare vana av olika affärssystem och har mycket goda kunskaper i Excel. Körkort B krävs för tjänsten.

Som person är du analytisk, noggrann, pedagogisk och vågar vara kravställande vid behov. Du trivs i en roll som periodvis innehåller rutinarbete i kombination med flertalet externa samt interna kontaktytor. Prestigelöshet är en självklarhet för dig och du tycker det är stimulerande att verka hands-on. Vi tror att du som söker även har en fallenhet att kunna skifta mellan helhetsperspektiv och detaljnivå och därigenom har utvecklat en god planerings- och prioriteringsförmåga. Välkommen att göra skillnad!

Ansökan

Välkommen med din ansökan via paverka.nu. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Elin Ohlsson 010-33 19 062 (tillbaka från semester den 12 augusti).