Marknadsanalytiker med fokus på kundinsikter till Jönköping Energi

Jönköping

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för en hållbar energi- och bredbandsmarknad och ser möjligheterna i den nya teknik som erbjuds. Vi letar efter dig som är nytänkande, kommunikativ och vill jobba som analytiker på ansvarsområde Erbjudande. Energisektorn förändras i en mycket snabb takt och det gör att Jönköping Energis erbjudanden och tjänster behöver förnyas och förbättras i en takt som är minst lika snabb. Vi ska verka för ett gott samhälle och vara en god kraft som utvecklar Jönköping i en positiv riktning. Att arbeta hos oss är en chans att vara en del i denna spännande utveckling där analytikern blir ett nav i företaget utifrån erbjudandperspektivet.

Tjänsten som Marknadsanalytiker är en ny tjänst som har som mål att etablera och utveckla arbetet med kundinsikter ur ett erbjudandeperspektiv. Detta för att säkerställa att Jönköping Energi ständigt har attraktiva, relevanta och lönsamma erbjudanden till sina kunder. Rollen innebär att du arbetar med att samla in, analysera, verifiera och kvalificera kundinsikter och på så sett förstå kundernas behov. Det innebär ett nära arbete med flera olika delar av organisationen, allt för att kunna samordna och driva utvecklingen av kundresan vilken du förväntas utforma målbild och riktlinjer för. Som analytiker kundinsikter är främsta fokus att se till att kundens röst blir hörd i Jönköping Energis erbjudandesutveckling, genom att stötta organisationen med analyser och insikter om vad kunden tycker, tänker och vill ha.

För att lyckas i tjänsten har du en högskoleutbildning, antagligen inriktad mot marknads- och kundanalys eller statistik. Du har ett par års erfarenhet av att arbeta med kundanalyser och kundinsikter på den svenska marknaden samt erfarenhet av marknadsundersökningar och av att analysera större datamängder. Självfallet har du ett stort intresse av energimarknaden och de utmaningar och möjligheter man står inför.

Som person är du mycket bra på att skapa relationer och skapar med lätthet ett stabilt och användbart nätverk omkring dig. Du har lätt för att analysera och se samband samt är mycket strukturerad och målinriktad i ditt arbetssätt. Du har också en hög ambitionsnivå och presterar bra i en miljö där du får möjlighet att tänka nytt och tillsammans med andra driva arbetet framåt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 30 maj men vi ser fram emot just din ansökan snarast.