Kvalitetsansvarig för medicintekniska produkter till Kitron

Jönköping

Är du en trygg och erfaren Kvalitetsansvarig med projektledaregenskaper? Vill du arbeta på ett dynamiskt företag i en global miljö? Vår kund söker en nyckelperson med stark analytisk förmåga till en tjänst som präglas av utveckling och teknik i framkant!

Kitron expanderar inom medicinteknik och satsar på en ny roll där du får stora påverkansmöjligheter. I uppdraget som Kvalitetsansvarig för medicintekniska produkter verkar du för att skapa och vidareutveckla medvetenhet i organisationen för såväl kund- som standardkrav. Tjänsten innebär att du som samordnings- och bolagsrepresentant leder och deltar i såväl interna som externa kvalitetsgranskningar. Det innefattar ledningssystemet, revisioner och inspektioner enligt ISO 13485 samt 21CFR 820 cGMP.

I rollen kommer du även att utveckla och upprätthålla QSR – Quality System Requirement – samt utbilda personalen genom ett pedagogiskt förhållningssätt. Du arbetar också med CAPA-system där du gör rotorsaksanalyser av livsuppehållande produkter. Tjänsten passar dig som trivs med korta beslutsvägar och som vill arbeta kund- och verksamhetsnära. Rollen förutsätter att du skapar mervärde och synergieffekter genom att bygga starka relationer med dina kontaktytor. Vidare har du budgetansvar och arbetsleder interna resurser.

Kitron är i en spännande fas och investerar – förutom i din kommande utveckling – även i ny teknik, maskinpark och IT. Du ser fram emot att bli en del av ett kompetenstungt och motiverat team som tillsammans strävar efter nya höjder. Tjänsten avser en tillsvidaretjänst på heltid med placeringsort Jönköping. Du rapporterar till VD i Jönköping.

Du har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning, högskoleingenjör eller motsvarande. För att axla rollen har du tidigare erfarenhet av projektledning, talar god teknisk svenska samt engelska, hanterar Office-paketet och har vana av arbete i affärssystem. Du är väl förtrogen med medicintekniskt kvalitetsarbete samt har drivit förändringsarbete med positiva slutresultat. Vidare har du arbetat som revisionsledare samt med riskhantering och QS-regulation. Du har också goda kunskaper om ekonomisk rapportering. Det är meriterande om du har arbetat i statistikprogram och har vana av FDA-inspektioner samt om du har ytterligare språkkunskaper.

Då rollen kräver social flexibilitet är det viktigt att du samarbetar med andra på ett lyhört sätt för att nå gemensamma mål. Med en trygg och förtroendeingivande framtoning gör du en avvägning mellan att vara tydlig i dina förväntningar – samtidigt som du är inkluderande och proaktiv. Det är för rollen avgörande att du är lika mycket uppstartare som avslutare samt att du har en väl utvecklad prioriteringsförmåga. Avslutningsvis är du en självständig och engagerad person som driver processer på ett säkert och givande sätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tillämpar löpande urval i rekryteringsprocessen. Varmt välkommen med din ansökan!