Inköpschef till Fredriksons Verkstad AB

Brinner du för Inköp och vill arbeta som ledare i en modern tillverkningsindustri? Är du en driven, utvecklingsinriktad och kommunikativ person som vill arbeta i en roll där ditt goda ledarskap och din problemlösningsförmåga kommer väl till pass? Har du dessutom ett teknikintresse och vill arbeta i en bred roll på ett företag med familjär stämning? Då kan det här vara något för dig! Du kommer ha goda förutsättningar att påverka och komma med nya idéer och kommer att bli en av nyckelspelarna i den expansiva period som Fredriksons nu står inför.

I din roll som Inköpschef har du ansvar för att driva, utveckla och följa upp Inköpsavdelningen i enlighet med nedbrutna övergripande mål. Bland annat kommer det handla om att upprätthålla och utveckla arbetssätt och att i övrigt skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att lyckas med sina uppdrag. Har du tidigare förhandlingsvana och erfarenhet av kvalitetssystem och verksamhetsutveckling så kommer den kompetensen väl till pass i detta arbete. Din vardag kommer att innebära mycket samarbete med dina medarbetare, säljavdelningen, produktion och övriga ledningen samt med vissa egna leverantörer.

Du kommer ha budgetansvar och personalansvar för i dagsläget 2 medarbetare. De arbetar bland annat med strategiskt inköp, inköpsavrop, orderadministration och order & planering.

Vidare kommer du även ingå i Fredriksons utökade ledningsgrupp samt samarbeta med övriga Inköp & Logistikchefer inom XANO-koncernen.

För att lyckas i rollen behöver du vara en trygg ledare med tidigare erfarenhet från producerande verksamhet. Du har minst gymnasieutbildning samt gärna någon form av påbyggnadsutbildning inom Inköp alternativt motsvarande kompetens som du fått genom arbetslivserfarenhet. Du kan tex tidigare ha arbetat i en bred roll inom verkstadsindustrin eller liknande i ett mindre bolag där du vidareutvecklat din teoretiska kompetens. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner dig trygg i att arbeta på engelska samt har körkort B. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i något affärssystem (gärna Monitor) samt Office-paketet.

Du har från tidigare tjänster samlat på dig god erfarenhet i förhandlingsteknik och är analytisk, målmedveten och resultatorienterad i ditt sätt att arbeta.

Som person har du en hög ansvarskänsla, ser möjligheter, är engagerad, nyfiken och lyhörd. Du är en teamspelare men även en trygg, självständig och erfaren ledare som är bra på att bygga goda relationer. Detta kommer väl till pass då du arbetar med kollegor i olika delar av organisationen och koncernen samt med flera externa kontakter. Vidare har du en förmåga att gasa och bromsa samtidigt och kan vara flexibel i en föränderlig verksamhet.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort Vadstena.

Vad erbjuder vi?
Fredriksons är i ett expansivt skede och står inför stora investeringar och moderniseringar i produktionen. Du erbjuds en roll där du kommer att vara en nyckelspelare på den här resan.

Grunden för vår framgång är vår engagerade personal där vår värdegrund delaktighet – långsiktighet – utveckling, är starka hörnstenar i allt vi gör.

Varmt välkommen att bli en del av vårt team!