Inköps- och logistikchef till Fredriksons Verkstads AB

Vadstena

Brinner du för Inköp & Logistikfrågor och vill arbeta som ledare i en modern tillverkningsindustri? Är du dessutom en driven, utvecklingsinriktad och kommunikativ person som vill arbeta i en roll där ditt goda ledarskap och din problemlösningsförmåga kommer väl till pass? Har du dessutom ett teknikintresse och vill arbeta i en bred roll på ett företag med familjär stämning? Då kan det här vara något för dig! Du kommer ha goda förutsättningar att påverka och komma med nya idéer, då du blir en viktig del av teamet framåt!

I din roll som Inköp & Logistikchef har du ansvar för att driva, utveckla och följa upp Inköp och Logistikavdelningen i enlighet med nedbrutna övergripande mål. Bland annat kommer det handla om att upprätthålla och utveckla arbetssätt och att i övrigt skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att lyckas med sina uppdrag. Har du tidigare förhandlingsvana och erfarenhet av kvalitetssystem och verksamhetsutveckling så kommer den kompetensen väl till pass i detta arbete. Din vardag kommer att innebära mycket samarbete med dina medarbetare, säljavdelningen, produktion och övriga ledningen samt med vissa egna leverantörer.

Du kommer ha budgetansvar och personalansvar för ca 7 medarbetare. De arbetar bland annat med strategiskt inköp, inköpsavrop, orderadministration och order & planering.

Vidare kommer du även ingå i Fredriksons företagsledning samt samarbeta med övriga Inköp & Logistikchefer inom XANO-koncernen.

För att lyckas i rollen behöver du vara en trygg och erfaren ledare med tidigare erfarenhet från producerande verksamhet. Du har minst en gymnasieutbildning samt gärna någon form av påbyggnadsutbildning inom Inköp & Logistik alternativt en motsvarande kompetens som du fått genom arbetslivserfarenhet. Du kan tex tidigare ha arbetat i en bred roll inom verkstadsindustrin eller liknande i ett mindre bolag där du vidareutvecklat din teoretiska kompetens. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner dig trygg i att arbeta på engelska samt har körkort B. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i något affärssystem (gärna Monitor) samt Office-paketet.

Som person har du en hög ansvarskänsla, ser möjligheter, är engagerad och nyfiken. Du är en teamspelare men även en trygg, självständig och erfaren ledare som är bra på att bygga goda relationer eftersom du arbetar med kollegor i olika delar av organisationen samt med flera externa kontakter. Vidare har du en förmåga att gasa och bromsa samtidigt och kan vara flexibel i en föränderlig verksamhet.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort Vadstena.

Sista ansökningsdag är den 19 januari 2020.