Hållbarhetsansvarig till Materia

Tranås

Vill du jobba på ett modernt företag med högkvalitativa produkter i en nyckelroll där du får vara med och påverka och bidra till en bättre och mer hållbar framtid?

Drivs du av att skapa intresse för kvalitets- och hållbarhetsfrågor som skapar ett större kundvärde och en bättre affärsnytta? Då kan du vara vår nyckelperson i vår strävan att ta nästa steg inom vårt strategiska kvalitets- och hållbarhetsarbete.

I rollen som Hållbarhetsansvarig är du en drivande och samordnande resurs till chefer och avdelningar och bidrar till att öka kunskapen och förmågan att inkludera hållbarhetsarbetet i den dagliga verksamheten. Du ansvarar för att ta fram strategier för hållbarhetsarbetet och omvandla dessa till relevanta handlingsplaner. Med hjälp av andra, genomför du processer och aktiviteter som bidrar till att uppnå önskvärda resultat. Du driver och arbetar utvecklande och proaktivt med frågor inom kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet och ser till att företaget efterlever certifieringar, lagar och förordningar inom respektive område.

I rollen arbetar du nära företagsledningen och de olika avdelningscheferna i syfte att stötta dem i arbetet med att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. I ditt ansvarsområde ingår att säkerställa att samtliga medarbetare har god kännedom om bolagets hållbarhetsmål och att hållbarhet ingår som en naturlig del i verksamhetens utveckling.

I rollen arbetar du tätt tillsammans med produktutveckling, sortiment och inköp. Du är med och gör leverantörsbedömningar och har stor påverkan när det gäller certifiering av våra möbler. Du är drivande i företagets arbetsmiljöfrågor och du sitter med i och är sammankallande i Arbetsmiljökommittén.

Du rapporterar till platschef.

Vi erbjuder goda möjligheter för dig som gillar att arbeta i en fartfylld roll med många kontaktytor där man får ta stort ansvar och verkligen vara med och påverka. Det finns stor potential att utveckla och bygga rollen utifrån egen ambition.

Vi söker dig som trivs i en omväxlande och fartfylld roll där kvalitets- och hållbarhetsarbetet är i fokus. Om du gillar att vara i en miljö där mycket händer kommer vi att ha riktigt roligt ihop!

Du som har stort engagemang, en stark drivkraft och erfarenhet av arbete inom kvalitet och hållbarhet kommer att trivas och få en viktig position hos oss. Har du dessutom en för tjänsten lämplig eftergymnasial utbildning, ses det som starkt meriterande. Vi ser gärna att du har kunskaper inom ISO och även vana av att arbeta i affärssystem.

Som person är du utåtriktad och brinner för att arbeta med och engagera andra i hållbarhetsfrågor. Du är proaktiv i ditt arbete, ansvarstagande och arbetar lösningsorienterat.

Vidare ser vi att du har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete och är noggrann, med ett högt kvalitetstänk i allt du gör.
Du är kommunikativ och en duktig relationsbyggare och har förmåga att få med dig andra såväl internt som externt. När det krävs är du inte rädd för att driva på och vara tydlig.

Här finns en möjlighet att få utveckla och vara med och påverka företagets riktning in i framtiden när det gäller miljö, kvalitet och hållbarhet.

Med en god företagskultur, högt i tak och fin teamkänsla över hela företaget, är vi stolta över vilka vi är och vilka vi vill vara. Kan vi vara nästa arbetsgivare för dig?