Förvaltningschef till fastighet- och serviceförvaltningen Gislaveds kommun

Gislaved

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare – goda utvecklingsmöjligheter – förutsättningar för att du ska må bra.

Vi söker nu en ny förvaltningschef som tillsammans med oss på fastighet- och serviceförvaltningen vill fortsätta driva förändringsarbetet och utvecklingen framåt!

Fastighet- och serviceförvaltningen är oumbärlig för kommunen då vi fungerar som en intern serviceorganisation till kommunens förvaltningar. Vi ska möjliggöra, stödja och skapa mervärde för övriga förvaltningar i deras uppdrag. Förvaltningen är indelad i tre avdelningar; fastighet, IT samt service. Fastighet- och serviceförvaltningen fortsätter att växa och står inför en spännande utmaning då vi vid årsskiftet övertar driftansvaret för samtliga fritidsförvaltningens anläggningar liksom förvaltning och service av ett antal anläggningar såsom friluftsbad, fotbollsplaner, elljusspår, vandringsleder och kanotleder.

Uppdraget som förvaltningschef handlar om att planera, leda, samordna och vidareutveckla fastighet- och serviceförvaltningen i att förse kommunens verksamheter med attraktiva lokaler, service och IT-tjänster. Uppdraget handlar också om att lyckas knyta samman de olika uppgifterna som förvaltningen har inom ramen för service management. Du har fullt resultatansvar, varför en viktig del av rollen innebär att arbeta med förvaltningens ekonomi och uppföljning samt utveckla processerna för förvaltningen.

Ditt team består av 155 skickliga medarbetare som drivs av engagemang och inflytande. Din ledningsgrupp, bestående av avdelningschefer, utvecklingsledare och nämndsekreterare är ditt främsta stöd och de rapporterar direkt till dig. Till din hjälp har du även centrala stödfunktioner inom HR, ekonomi och kommunikation.

Du rapporterar direkt till kommundirektören och har en nära samverkan med såväl politikerna i fastighet- och servicenämnden som dina förvaltningschefskollegor i strategiska frågor. Du är anställd av kommunstyrelsen och ingår i kommundirektörens ledningsgrupp.

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt några års chefserfarenhet. Vi ser gärna att du har kontaktnät och kunskap om kommunalt arbete och vi värderar erfarenhet inom service management. Har du dessutom motsvarande erfarenhet från privat sektor ses det som en merit.

Hos oss är samarbete nyckeln till framgång. En stark kommunikativ förmåga och känsla för service är därför avgörande för att trivas och lyckas i rollen som förvaltningschef.

I ditt ledarskap är du modig och nyfiken. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun. Det är viktigt att du på en hög nivå behärskar att arbeta strategiskt likväl som du har ett öppet sinnelag och ser förändringsarbete som en naturlig del i detta. Vi vill att du är en erfaren chef och trygg i din roll som ledare. Du har förmåga att leda och inspirera medarbetarna och har goda exempel på genomförda förändringsarbeten.

Som person tror vi att du är nytänkande, diplomatisk, analytisk och har stort intresse för människor. Vidare förutsätts att du hanterar svenska och engelska flytande i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kan komma att genomföras på aktuella kandidater.

Gislaveds kommun samarbetar med rekryteringsföretaget Påverka i denna rekrytering. Har du frågor kontaktar du Elin Ohlsson tel 010 – 331 90 62 alt Bernt Legersjö 0766-23 49 07 på Påverka Nu. Du skickar in din intresseanmälan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 24 oktober. Facklig företrädare nås via kontaktcenter 0371-810 00.

Bli en del av vår framgång – skicka in din intresseanmälan redan idag!