Elnätschef

Habo

Drivs du av att utmana gränserna för vad som är tekniskt möjligt och få en redan attraktiv kommun att ligga i framkant vad gäller elnätsverksamheten? Uppskattar du en roll med stora påverkansmöjligheter?
Habo Kraft söker en verksamhetschef med strategisk höjd som vill driva och utveckla Habo Energi-koncernen tillsammans med ledningsgruppen. Du får möjligheten att arbeta i en koncern som tillgodoser kommuninvånarnas behov inom flera olika områden där nyanläggning ingår i arbetsbeskrivningen.

Du har möjligheten att arbeta i en kommun som växer och där du får förmånen att medverka i nya projekt för att möta framtidens behov. Dina främsta uppgifter är att leda en produktiv verksamhet där du utvecklar en grupp om sju medarbetare och tillsammans säkerställer ni leveransen av el. Du ansvarar för att målsättningar och strategier uppfylls för elnätsverksamheten och rapporterar verksamhetens ekonomiska resultat månadsvis. Utöver kontinuerlig utveckling ingår också satsningar på kvalitet, miljö och omvärldsbevakning. I ditt uppdrag ingår budget- och investeringsansvar samt underhåll. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs så att den uppfyller branschens lagar och regler och att interna processer och rutiner lever upp till detta.
Din roll innebär flertalet kontaktytor internt och externt samt rapportering till myndigheter, kommunen och branschorganisationer. Du har fullt personalansvar för sju medarbetare och får arbeta i en grupp med god sammanhållning. Samarbete sker även med kundservicegruppen som sköter administration och kundservice för alla tre bolagen. Du rapporterar till VD för koncernen och sitter i ledningsgruppen.

Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning inom elteknik, elkraft eller distributionsteknik, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper. Du som söker har flera års arbetslivserfarenhet från en ledande befattning inom elbranschen med kunskap inom drift och underhåll av elnät samt planering och projektering. Vi ser gärna att du har kunskaper inom företagsekonomi, upphandlings- och utvecklingsarbete. Att kunna uttrycka sig väl i svenska i både tal som skrift är ett krav. Stor vana av att hantera olika system samt körkort B ser vi som en förutsättning för tjänsten.
Som person trivs du med att ha en ledande roll med ett övergripande ansvar och en helhetssyn över processerna. Du bör ha en ekonomisk förståelse och ett analytiskt tankesätt. Vidare är du är kommunikativ, inger förtroende och skapar goda relationer. Vi tror att du är resultat- och målfokuserad, prestigelös och drivs av att hitta effektiva lösningar i arbetet.