CFO som skapar mervärde till HABO

Habo

Habogruppen är marknadsledande i Norden inom beslag. Ägt av börsnoterade Volati har Habogruppen tillväxtambitioner både organiskt och med förvärv. Bolaget är väl representerat i de nordiska länderna genom egna dotterbolag. HABO är lönsamma och erbjuder en intressant ägarstruktur, påverkansmöjligheter, utvecklingsmöjligheter, kunskapsplattformar och samarbete inom Volatikoncernen.

Vi söker dig som vill anta utmaningen att ta ett helhetsgrepp över HABO-koncernens ekonomi och vara VDs högra hand. Som CFO sitter du med i koncernledningsgruppen där du bidrar till bolagets starka position med hjälp av analyser och förslag på kort- och långsiktiga utvecklingsmöjligheter. I uppdraget ingår verksamheter i Sverige, Finland, Danmark och Norge, månadsrapportering, konsolidering, årsbokslut, analys, controlling, verksamhetsutveckling och projektledning.

Daglig bokföring och bokslut görs hos affärsområdets Shared service center i Malmö och du arbetar gentemot dem som din egen ekonomiavdelning. Denna funktion löper med god kvalitet.

Du arbetar aktivt med governance och att skapa ordning – alltid med det långsiktiga målet om synergieffekter inom koncernen – genom att förtydliga gemensamma riktlinjer och processer. Tjänsten kräver hög kvalitet avseende den finansiella informationen som skapas. För att axla rollen, kontrollen och uppföljningen på ett utförligt, kvalitativt och pedagogiskt sätt söker vi dig som har tidigare erfarenhet av koncernredovisning. Du har även erfarenhet av rapportering i en noterad miljö samt vana från internationella verksamheter med kunskap om ex. IFRS.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid och innebär 15 – 30 resdagar per år. Placeringsort på huvudkontoret i Habo. Vi tillämpar löpande urval och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Intervjuer kommer att ske efter årsskiftet.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi i kombination med flera års erfarenhet från en liknande roll. Vi ser gärna att du har en bakgrund som Business Controller och Ekonomichef i både små och stora företag för att på ett effektivt sätt kunna applicera struktur- och processtänk. Vidare har du mycket goda kunskaper inom koncernredovisning och rapportering. Din IT-mognad är hög och du behärskar affärssystem och Office obehindrat. För tjänsten krävs goda skriftliga och verbala kunskaper i såväl svenska som engelska. Meriterande med ytterliga språkkunskaper såsom finska, tyska eller franska.

Som person är du kommunikativ och anpassningsbar, prestigelös, övertygande, analytisk samt uthållig. Dina primära kompetenser är förmågor som rör planering, metodik, affärsmässighet och proaktivitet. Du är en förtroendeingivande person som ser potential i utveckling av båda affären och människan. För rollen krävs initiativkraft, lösningsorientering, eget driv samt näsa för affärsutveckling.